Morotskaka - Recept från matkasse.se

90
10
Svårighetsgrad: Enkel
Morotskaka
Morotskaka recept

En ljuvligt god morotskaka som man gärna skulle vilja tro är lite nyttig med alla morötter som är i. Oavsett vilket, så är det en underbar kaka som tål att lagas några dagar i förväg eftersom den är så saftig. Det är en favoritkaka som t.o.m har fått en egen dag på året för att uppmärksammas lite extra – den 3: februari!

En garanterad succé som avslutning på en god buffé eller bara till kaffebordet.

Bara att njuta!

Kategorier:

Bakverk
Bakverk
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9

Du behöver:

  • 275 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl rivna morötter
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • Glasyr:
  • 2 dl gräddfil
  • 60 g smält smör
  • 2 1/2 dl florsocker
  • citronskal

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen till 175°
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Skala och riv morötterna.
  4. Vispa ihop ägg och socker.
  5. Blanda mjölet med bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
  6. Blanda väl ihop smör, mjölblandningen och de rivna morötterna tillsammans med ägg och sockerblandningen. Häll i smeten i en smord och bröad form. (Gärna med en löstagbar botten.)
  7. Sätt in i ugnen i ca 45 - 60 minuter.
  8. Under tiden kakan bakas så gör glasyren.
  9. Smält smör och låt svalna.
  10. Rör i florsocker och gräddfil i det avsvalnade smöret.
  11. När kakan är färdig och har svalnat, bred på glasyren och strö över citronskal.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Morotskaka
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder