Morotskaka - Recept från matkasse.se

90
10
Svårighetsgrad: Enkel
Morotskaka

En ljuvligt god morotskaka som man gärna skulle vilja tro är lite nyttig med alla morötter som är i. Oavsett vilket, så är det en underbar kaka som tål att lagas några dagar i förväg eftersom den är så saftig. Det är en favoritkaka som t.o.m har fått en egen dag på året för att uppmärksammas lite extra – den 3: februari!

En garanterad succé som avslutning på en god buffé eller bara till kaffebordet.

Bara att njuta!

Kategorier:

Bakverk
Bakverk

Månadens kasse

stora

Originalkassen

Du behöver:

  • 275 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 dl rivna morötter
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • Glasyr:
  • 2 dl gräddfil
  • 60 g smält smör
  • 2 1/2 dl florsocker
  • citronskal

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen till 175°
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Skala och riv morötterna.
  4. Vispa ihop ägg och socker.
  5. Blanda mjölet med bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
  6. Blanda väl ihop smör, mjölblandningen och de rivna morötterna tillsammans med ägg och sockerblandningen. Häll i smeten i en smord och bröad form. (Gärna med en löstagbar botten.)
  7. Sätt in i ugnen i ca 45 - 60 minuter.
  8. Under tiden kakan bakas så gör glasyren.
  9. Smält smör och låt svalna.
  10. Rör i florsocker och gräddfil i det avsvalnade smöret.
  11. När kakan är färdig och har svalnat, bred på glasyren och strö över citronskal.
middagstips - matkasse.se
middagstips