Morotsoppa med ingefära och chili - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Morotsoppa med ingefära och chili

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Soppa
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 500 g morötter
  • 1 bakpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk hackad, röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • Bönkräm
  • 380 g kokta, vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten

Gör så här:

  1. Soppa: Skölj morötterna. Skala potatis, lök och ingefära. Skär grönsakerna i mindre bitar. Dela, kärna ur och hacka chilin och fräs alla grönsaker i en kastrull i olivoljan. Häll på buljongen och grädden. Låt koka tills morötter och potatis är mjuka, ca 10 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar, späd ev. med vatten om soppan är för tjock.
  2. Bönkräm: Häll av bönorna, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala vitlöksklyftan, mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Till servering: Skär tofun i tärningar, ansa och skiva salladslöken tunt.
  4. Servera soppan med tofu, salladslök och bröd med bönkräm.
middagstips - matkasse.se
middagstips