Hem » Morotssoppa med kokosgrädde, ingefära och koriander
Morotssoppa med kokosgrädde, ingefära och koriander - Recept från matkasse.se
30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Morotssoppa med kokosgrädde, ingefära och koriander recept
Du behöver: 800 g morötter 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 liter vatten 2 tärningar grönsaks- och 1 st umamibuljong 1 förp kokosgrädde 1 tsk sambal oelek 1 1 ⁄2 msk färsk riven ingefära saft av 1 lime 1 dl creme fraiche strimlad röd chili frusen eller färsk koriander Gör så här: Skala och skär moroten i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Koka grönsakerna mjuka under lock i buljong och hälften av kokosgrädden, cirka 20 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt andra hälften av kokosgrädden, sambal oelek, ingefära, lime och salt. Värm soppan. Servera med créme fraiche, chili och koriander.
middagstips - matkasse.se
middagstips