Hem » Morotssoppa med kokosgrädde, ingefära och koriander
Morotssoppa med kokosgrädde, ingefära och koriander - Recept från matkasse.se
30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Morotssoppa med kokosgrädde, ingefära och koriander recept
Du behöver:
800 g morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
2 tärningar grönsaks- och 1 st umamibuljong
1 förp kokosgrädde
1 tsk sambal oelek
1 1 ⁄2 msk färsk riven ingefära
saft av 1 lime
1 dl creme fraiche
strimlad röd chili
frusen eller färsk koriander
Gör så här:
Skala och skär moroten i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Koka grönsakerna mjuka under lock i buljong och hälften av kokosgrädden, cirka 20 minuter.
Mixa soppan slät. Tillsätt andra hälften av kokosgrädden, sambal oelek, ingefära, lime och salt. Värm soppan.
Servera med créme fraiche, chili och koriander.
middagstips - matkasse.se
middagstips