Morotssoppa med kokosgrädde, ingefära och koriander - Recept från matkasse.se
30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Morotssoppa med kokosgrädde, ingefära och koriander
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 800 g morötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liter vatten
- 2 tärningar grönsaks- och 1 st umamibuljong
- 1 förp kokosgrädde
- 1 tsk sambal oelek
- 1 1 ⁄2 msk färsk riven ingefära
- saft av 1 lime
- 1 dl creme fraiche
- strimlad röd chili
- frusen eller färsk koriander
Gör så här:
- Skala och skär moroten i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
- Koka grönsakerna mjuka under lock i buljong och hälften av kokosgrädden, cirka 20 minuter.
- Mixa soppan slät. Tillsätt andra hälften av kokosgrädden, sambal oelek, ingefära, lime och salt. Värm soppan.
- Servera med créme fraiche, chili och koriander.
middagstips - matkasse.se
middagstips