Mustig viltfärsgryta med vitlöksfrästa champinjoner - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Mustig viltfärsgryta med vitlöksfrästa champinjoner

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Grytor
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 250 g morötter (2–3 st)
  • 200 g gul lök (2–3 st)
  • 2 msk smör
  • ca 500 g hjortfärs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ½ msk kinesisk soja
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk timjan
  • 1 ½ tsk rosmarin
  • 4 port valfritt gryn
  • 1 fp champinjoner (250 g)
  • 1 fp bladpersilja (20 g)

Gör så här:

  1. Viltfärsgryta (gryta med lock): Skala och skär 250 g morötter (2–3 st) i 5 mm breda slantar. Skär 200 g gul lök (2–3 st) i tunna halvmånar. Smält 1 msk smör i grytan och bryn morötterna och löken och ca 500 g hjortfärs på hög värme i 5 min.
  2. Tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, 3 dl vatten, 2 dl crème fraiche, 4 msk tomatpuré, 1 msk dijonsenap, 1 ½ msk kinesisk soja, 3 lagerblad, 2 tsk timjan, 1 ½ tsk rosmarin, 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Låt koka upp och sedan puttra under lock på låg värme i 10–15 min, tills rotfrukterna är al dente.
  3. Koka valfritt gryn till 4 personer.
  4. Svamp (stekpanna): Ansa och skär 1 fp champinjoner (250 g) i kvartar. Stek champinjonerna på medelhög värme i pannan i ca 5 min (tills vätskan kokat bort). Tillsätt sedan 1 msk smör, 1 pressad vitlöksklyfta, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i pannan och blanda om. Stek ytterliagre 3 min.
  5. Hacka 1 fp bladersilja (20 g). När grytan kokat klart, vänd ner champinjonerna i grytan och låt allt bli varmt, ca 1 min. Strö över persiljan och servera grytan med grynen.
middagstips - matkasse.se
middagstips