Nässelsoppa med ramslök - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Nässelsoppa med ramslök

Nässelsoppa med ramslök – en underbar kombination från naturens egna skafferi! Att laga mat med något man själv har plockat ifrån naturen är bland det bästa jag vet och särskilt vårens första fina råvaror. Detta är en lättlagad soppa men man ska vara noga med att skölja och rensa nässlorna och ramslöken. Efter jag kokat ihop soppan och mixat den, silade jag av den för att få den helt slät. Det fina ägget kommer ifrån vårt lokala hönseri på orten.

Goda smaker att njuta av!

Kategorier:

Förrätter
Huvudrätter
Vegetariskt
Soppa

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- Skräddarsy dina middagar - välj bland 30 recept!

Du behöver:

  • 8 dl nässlor
  • 2 st schalottenlökar
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk majsstärkelse, Maizena + 1 msk vatten
  • 30 st ramslöksblad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 4 st kokta ägg

Gör så här:

  1. Rensa och skölj nässlorna.
  2. Skala och finhacka löken. Lägg nässlor och lök i en gryta.
  3. Tillsätt 5 dl vatten, grädde och vin.
  4. Tillsätt buljongtärningen. Låt koka upp. Blanda majsstärkelse och 1 msk vatten. Vispa ner redningen i soppan, koka 3 min.
  5. Ta grytan från värmen och tillsätt ramslöken. Mixa till en slät soppa med en rejäl mixer.
  6. Sila av för att få en slät soppa.
  7. Krydda med salt och peppar. Servera med ägg.
middagstips - matkasse.se
middagstips