Okonomiyaki med spenat - Recept från matkasse.se

35
2
Svårighetsgrad: Enkel
Okonomiyaki med spenat

Okonomiyaki – en variant på pannkaka fastän på japanskt vis med vitkål och med krispigt stekta nudlar toppat med en god soyadressing med lite sting i. En mättande rätt som är full med nyttigheter tillsammans med fräscha smaker.
En perfekt allt i ett middag.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • ½ förp äggnudlar
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 st ägg
  • 250 g vitkål
  • ½ förp sesamfrö
  • ½ påse babyspenat
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk japansk soja
  • 3/4 tsk sambal oelek
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ st grönsaksbuljongtärning
  • neutral olja

Gör så här:

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
  2. Sojadressing:Blanda crème fraiche, japansk soja, honung och sambal oelek i en liten skål.
  3. Vispa ihop vetemjöl, vatten, japansk soja, sambal oelek och smulad umamibuljong till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget.
  4. Finstrimla vitkål och rör ner i smeten.
  5. Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfrön 1-2 min, tills de fått fin färg. Häll över på en tallrik.
  6. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Häll häl en av smeten i stekpannan och fördela häl en av nudlarna ovanpå, stek på hög värme 3-4 min. Vänd pannkakan med hjälp av en stor tallrik och stek ytterligare 2-3 min, tills nudlarna blir krispiga. Upprepa med resten av smeten.
  7. Toppa okonomiyaki med sköljd babyspenat och rostade sesamfrön. Ringa över sojadressing vid servering.
middagstips - matkasse.se
middagstips