Okonomiyaki med spenat - Recept från matkasse.se
35
2
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Okonomiyaki med spenat
Okonomiyaki – en variant på pannkaka fastän på japanskt vis med vitkål och med krispigt stekta nudlar toppat med en god soyadressing med lite sting i. En mättande rätt som är full med nyttigheter tillsammans med fräscha smaker.
En perfekt allt i ett middag.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- ½ förp äggnudlar
- 1 dl crème fraiche
- 4 st ägg
- 250 g vitkål
- ½ förp sesamfrö
- ½ påse babyspenat
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk japansk soja
- 1 ½ dl vatten
- 1 tsk flytande honung
- 2 msk japansk soja
- 3/4 tsk sambal oelek
- 1 tsk sambal oelek
- ½ st grönsaksbuljongtärning
- neutral olja
Gör så här:
- Koka nudlar enligt anvisning på
förpackningen. Skölj i kallt vatten.
- Sojadressing:Blanda crème fraiche, japansk
soja, honung och sambal oelek i en liten skål.
- Vispa ihop vetemjöl, vatten, japansk soja,
sambal oelek och smulad umamibuljong till
en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget.
- Finstrimla vitkål och rör ner i smeten.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta
sesamfrön 1-2 min, tills de fått fin färg. Häll
över på en tallrik.
- Hetta upp lite neutral olja i den använda
stekpannan. Häll häl en av smeten i
stekpannan och fördela häl en av nudlarna
ovanpå, stek på hög värme 3-4 min. Vänd
pannkakan med hjälp av en stor tallrik och
stek ytterligare 2-3 min, tills nudlarna blir
krispiga. Upprepa med resten av smeten.
- Toppa okonomiyaki med sköljd babyspenat
och rostade sesamfrön. Ringa över sojadressing vid servering.
middagstips - matkasse.se
middagstips