Okonomiyaki Osaka-style - Recept från matkasse.se
30
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Okonomiyaki Osaka-style
Receptet kommer från
ICA.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- Sås:
- 1 1/2 tsk riven färsk
ingefära
- 1/2 dl worcestershiresås
- 1/2 dl japansk soja
- 1/2 dl vatten
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 msk strösocker
- 1 tsk majsstärkelse
- Kålpanna:
- 500 g vitkål
- 1/ 2 påse (à 125 g)
salladslök
- 2 1/2 msk hackad picklad
ingefära
- 2 tsk salt
- 2 1/2 dl vatten
- 4 dl (240 g) vetemjöl
- 4 ägg
- 3 msk olja
- 2 förp (à 140 g) bacon
- 20 g färsk gräslök
- 1 dl majonnäs
Gör så här:
- Sås: Skala och riv ingefäran. Blanda alla ingredienser till såsen
och koka upp så att den tjocknar.
- Kålpanna: Ansa och hacka vitkålen och skiva salladslöken.
Blanda kål och lök med ingefära och salt i en bunke.
- Vispa ihop vatten, mjöl och ägg i en separat bunke. Blanda ner
smeten i kålblandningen.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och häll i smeten. Sänk till
medelvärme och täck med ett lock eller folie och stek först
5 minuter. Lägg sedan på baconet och lägg på locket och stek
ytterligare 5 minuter.
- Lägg en stor tallrik på stekpannan och vänd allt uppochner så
att kakan hamnar på tallriken. Stjälp ner kakan i pannan igen
så att baconet hamnar underst och stek ytterligare 5 minuter
under lock.
- Hacka gräslöken.
- Ringla över såsen och servera med majonnäs och gräslök.
middagstips - matkasse.se
middagstips