Okonomiyaki Osaka-style - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Medel
Okonomiyaki Osaka-style

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pannkakor/plättar
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • Sås:
  • 1 1/2 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 dl worcestershiresås
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • Kålpanna:
  • 500 g vitkål
  • 1/ 2 påse (à 125 g) salladslök
  • 2 1/2 msk hackad picklad ingefära
  • 2 tsk salt
  • 2 1/2 dl vatten
  • 4 dl (240 g) vetemjöl
  • 4 ägg
  • 3 msk olja
  • 2 förp (à 140 g) bacon
  • 20 g färsk gräslök
  • 1 dl majonnäs

Gör så här:

  1. Sås: Skala och riv ingefäran. Blanda alla ingredienser till såsen och koka upp så att den tjocknar.
  2. Kålpanna: Ansa och hacka vitkålen och skiva salladslöken. Blanda kål och lök med ingefära och salt i en bunke.
  3. Vispa ihop vatten, mjöl och ägg i en separat bunke. Blanda ner smeten i kålblandningen.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och häll i smeten. Sänk till medelvärme och täck med ett lock eller folie och stek först 5 minuter. Lägg sedan på baconet och lägg på locket och stek ytterligare 5 minuter.
  5. Lägg en stor tallrik på stekpannan och vänd allt uppochner så att kakan hamnar på tallriken. Stjälp ner kakan i pannan igen så att baconet hamnar underst och stek ytterligare 5 minuter under lock.
  6. Hacka gräslöken.
  7. Ringla över såsen och servera med majonnäs och gräslök.
middagstips - matkasse.se
middagstips