Orientalisk kycklingfilé med grynsallad - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Orientalisk kycklingfilé med grynsallad

Kycklingfilé, med en spännande kryddning, lagat på ett enkelt sätt tillsammans med en både god och festlig sallad gjord på quinoa blandat med både rostade grönsaker och kalla grönsaker – supergott.

Det går förstås att använda vilket gryn som helst men quinoa är ett näringstätt och proteinrikt gryn som ytterligare bidrar till en sund och god rätt, dessutom är det glutenfritt.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
Sallad
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 fp jordärtskockor (250 g)
  • 300 g morötter (3–4 st)
  • 4 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ msk timjan
  • 4 port. valfritt gryn
  • ½ msk + 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soya
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • ca 600 g kycklingfilé
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 250 g tomater (2-3 st)
  • 1 rödlök
  • ½ fp ruccola (50g)
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Rotfrukter (ugnsform 20 x 30 cm): Skrubba och skär 1 fp jordärts- kockor (250 g) i 1 cm breda bitar. Skala och skär 300 g morötter (3–4 st) i 1 cm breda slantar.Blanda i formen med 2 msk olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, ½ msk timjan, ¾ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 30 min.
  3. Koka valfritt gryn (gärna quinoa) till 4 personer.
  4. Orientalisk kyckling (bunke + stekpanna): Blanda ½ msk paprika- pulver, 2 msk neutral olja, 1 msk kinesisk soja, 1 tsk spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm cayennepeppar i bunken. Skär ca 600 g kycklingfilé på hälften och vänd ner i marinaden.
  5. Yoghurtsås (skål): Blanda 2 dl turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk paprika-pulver och 1 krm salt i skålen.
  6. Hetta upp pannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 6 min/sida.
  7. Kalla grönsaker (serveringsfat): Tärna 250 g tomater (2–3 st). Hacka 1 rödlök. Skölj ½ fp ruccola (50 g). Blanda de kalla grönsakerna med de rostade rotfrukterna, grynen, 2 msk olivolja, 1 msk vitvins-vinäger och ½ tsk salt på fatet.
  8. Servera kycklingen med grynsalladen och yoghurtsåsen.
middagstips - matkasse.se
middagstips