Orientalisk msakaa med chili - Recept från matkasse.se

45
2
Svårighetsgrad: Enkel
Orientalisk msakaa med chili

Orientalisk msakaa – en härlig libanesisk rätt som även kan beskrivas som en moussaka i grytform. Grytan är smakrik, mustig och härligt god. Proppfull med grönsaker och mättande god – ingen rätt som man saknar kött i.
En komplett måltid med gott bröd till och som fungerar vid festliga tillfällen också.

Recept och goda ingredienser kommer från Linas Matkasse – Flexitariska matkassen.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Vegetariskt
Grytor

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 1 st aubergine
  • bakplåtspapper
  • 1 st olivolja
  • salt
  • 1 förp kikärtor
  • 1 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • ½ st röd chili
  • 1 förp körsbärstomat konserv
  • ½ tsk flytande honung
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Tillbehör
  • 2 st naanbröd
  • ½ förp bladpersilja
  • ½ förp mixsallad
  • 1 förp sesamfrö
  • olivolja
  • vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Orientalisk msakaa: Tärna aubergine och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över rikligt med olivolja och strö på lite salt, tillaga mitt i ugnen 15-18 min.
  3. Häll av och skölj kikärtor. Finhacka gul lök, vitlök och röd chili. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och stek grönsakerna 2-3 min. Tillsätt kikärtor, vatten, körsbärstomater, tomatpuré, torkad oregano, malen koriander, honung och smulad grönsaksbuljong. Låt puttra 10-15 min utan lock.
  4. Strö auberginetärningar över grytan och låt puttra under lock ytterligare 5-10 min.
  5. Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
  6. Grovhacka bladpersilja. Blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger och hälften av sesamfröna (se tips!) i en skål.
  7. Toppa orientalisk msakaa med sesamfrön och servera med sallad och naanbröd!
middagstips - matkasse.se
middagstips