"Osso bucco style" fläskkarré med saffranspuré - Recept från matkasse.se

50
4
Svårighetsgrad: Medel
"Osso bucco style" fläskkarré med saffranspuré

Osso bucco style – en relativt snabblagad variant på den italienska klassikern med underbart härlig kryddning. I kombination med saffranspurén blir det helt enkelt en fullträff.

Recept och fina ingredienser kommer från Linas Matkasse (välja själv middagar).

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

Den populäraste matkassen kassen - välj middagarna själv!

Du behöver:

  • 600 g fläskkarré
  • ¾ tsk salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • 1 st gul lök
  • 200 g morot
  • 200 g selleristicks
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 förp kons. körsbärstomater
  • 2 dl vatten
  • 1 st lagerblad
  • 1 tärning kycklingbuljong

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Förberedelse: Skär lök, morot, selleri och vitlök enligt anvisning i receptet.
  3. Skär fläskkarrén i 4 skivor, dela varje skiva på mitten till totalt 8 bitar. Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Stek köttet i en stekgryta med lite olivolja 1-2 min per sida.
  4. Tillsätt lök, morot, selleri, vitlök, vetemjöl och tomatpuré, fräs ytterligare 2-3 min. Tillsätt vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten, lagerblad och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme 25-30 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Salviagremolata: Finhacka salvia. Lägg i en skål och blanda med finrivet skal från citronen och finhackad vitlök.
  6. Saffranspuré: Värm smör, mjölk och saffran i en liten kastrull eller i en skål i micron. Häll av vattnet från potatisen. Mosa potatisen med en ballongvisp eller elvisp. Blanda ner mjölkblandningen och vispa ihop till en krämig puré. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Citrondressad ruccola: Hyvla tunna remsor av moroten med en potatisskalare. Blanda pressad saft från halva den använda citronen, olivolja, salt och nymald svartpeppar i en tallrik. Blanda ner ruccola och hyvlad morot.
  8. Toppa grytan med gremolata och servera med saffranspuré och citrondressad ruccola.
middagstips - matkasse.se
middagstips