"Osso bucco style" fläskkarré med saffranspuré - Recept från matkasse.se
50
4
Svårighetsgrad: Medel
"Osso bucco style" fläskkarré med saffranspuré recept
Osso bucco style – en relativt snabblagad variant på den italienska klassikern med underbart härlig kryddning. I kombination med saffranspurén blir det helt enkelt en fullträff.
Recept och fina ingredienser kommer från Linas Matkasse (välja själv middagar).
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Förberedelse: Skär lök, morot, selleri och vitlök enligt anvisning i receptet.
Skär fläskkarrén i 4 skivor, dela varje skiva på mitten till totalt 8 bitar. Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Stek köttet i en stekgryta med lite olivolja 1-2 min per sida.
Tillsätt lök, morot, selleri, vitlök, vetemjöl och tomatpuré, fräs ytterligare 2-3 min. Tillsätt vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten, lagerblad och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme 25-30 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Salviagremolata: Finhacka salvia. Lägg i en skål och blanda med finrivet skal från citronen och finhackad vitlök.
Saffranspuré: Värm smör, mjölk och saffran i en liten kastrull eller i en skål i micron. Häll av vattnet från potatisen. Mosa potatisen med en ballongvisp eller elvisp. Blanda ner mjölkblandningen och vispa ihop till en krämig puré. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Citrondressad ruccola: Hyvla tunna remsor av moroten med en potatisskalare. Blanda pressad saft från halva den använda citronen, olivolja, salt och nymald svartpeppar i en tallrik. Blanda ner ruccola och hyvlad morot.
Toppa grytan med gremolata och servera med saffranspuré och citrondressad ruccola.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1549 kr på 6 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension