Ostbiffar med grynsallad och ajvarsås - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Medel
Ostbiffar med grynsallad och ajvarsås
Ostbiffar med grynsallad och ajvarsås recept

Ostbiffar med sallad och ajvarsås – lika gott som det låter. När ost är inblandat i maten kan man vara säker på att det blir en smakrik och härligt upplevelse. Receptet är rikligt och biffarna går bra att frysa också.

Fina ingredienser och recept från Middagsfrid’s Klimatgoda kasse.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Vegetariskt
Biffar
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.
Annons:
Promo image

Du behöver:

  • 3oo g morötter (3-4 st)
  • 1 gul lök
  • 1 fp grillost
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl ströbröd
  • ½ tsk sambal oelek
  • 4 port valfrit gryn
  • 2 dl grekisk soyghurt
  • 1 salladshuvud
  • 1 röd paprika
  • 1 fp rädisor
  • 1 fänkål
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Biffar (bunke och stekpanna): Skala och finriv 300 g morötter. Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Grovriv 1 fp grillost. Blanda 2 ägg, 1 ½ dl ströbröd, ½ tsk sambal oelek, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Rör ner löken, osten och morötterna i bunken och låt stå i 4 min.
  2. Koka valfritt gryn till 4 personer.
  3. Ajvarsås (skål): Blanda 2 dl ajvar relish med 2 dl soyghurt och 1 krm salt i skålen.
  4. Grönsaker (serveringsskål): Strimla 1 salladshuvud och 1 röd paprika. Kvarta 1 fp rädisor. Strimla 1 fänkål tunt, gärna med mandolin. Blanda grönsakerna med 2 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och 2 krm salt i skålen.
  5. Forma biffsmeten till 8 biffar. Hetta upp 2 msk olivolja i pannan och stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida.
  6. Blanda de kokta grynen med grönsakerna i skålen. Servera grynsalladen med biffarna och ajvarsåsen.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Ostbiffar med grynsallad och ajvarsås
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder