Påsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladägg - Recept från matkasse.se
45
4-6
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Påsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladägg
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
Bottnar:
- 3 äggvitor
- 1,5 dl socker
Lemon curd:
- 2 citroner, skalet
- 1 dl pressad citron
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- 100 g rumsvarmt smör
Gräddyoughurtkräm:
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl yoghurt
- 1 dl lemon curd
Garnering:
- 1 påse chokladägg
- 1 ask hallon
Gör så här:
- Gör bottnarna.
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Rita två runda ringar, ca 20-22 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en marängsmet.
- Bred ut smeten på cirklarna på plåtarna. (Smörj bakplåtspappret innan.) Grädda i ugn ca 1 timme och 30 min. Ta loss dem från pappret och låt dem svalna på galler.
- Gör lemon curd.
- Tvätta, riv skalet och pressa citronsaften ner i en skål.
- Vispa ägg och socker poröst, tillsätt citron skalet och saften i en kastrull och värm under omrörning (vispa) tills det tjocknar. Det kan ta tid, så ha tålamod.
- Vispa i klickar av smöret och sila sen bort skalrester. Låt svalna och förvara i glasburk.
Vispa grädde och rör sedan ner yoghurt och avsvalnad lemon curd.
- Lägg ihop tårtan. Lägg en botten på en tallrik, lägg på krämen. Lägg på den andra botten och dekorera med chokladägg och hallon.
- Servera.
middagstips - matkasse.se
middagstips