Påsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladägg - Recept från matkasse.se

45
4-6
Svårighetsgrad: Medel
Påsktårta med gräddyoghurtkräm, lemon curd och chokladägg

Kategorier:

Efterrätter
Bakverk
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

    Bottnar:
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • Lemon curd:
  • 2 citroner, skalet
  • 1 dl pressad citron
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • Gräddyoughurtkräm:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl lemon curd
  • Garnering:
  • 1 påse chokladägg
  • 1 ask hallon

Gör så här:

  1. Gör bottnarna.
  2. Sätt ugnen på 100 grader.
  3. Rita två runda ringar, ca 20-22 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en marängsmet.
  5. Bred ut smeten på cirklarna på plåtarna. (Smörj bakplåtspappret innan.) Grädda i ugn ca 1 timme och 30 min. Ta loss dem från pappret och låt dem svalna på galler.
  6. Gör lemon curd.
  7. Tvätta, riv skalet och pressa citronsaften ner i en skål.
  8. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt citron skalet och saften i en kastrull och värm under omrörning (vispa) tills det tjocknar. Det kan ta tid, så ha tålamod.
  9. Vispa i klickar av smöret och sila sen bort skalrester. Låt svalna och förvara i glasburk. Vispa grädde och rör sedan ner yoghurt och avsvalnad lemon curd.
  10. Lägg ihop tårtan. Lägg en botten på en tallrik, lägg på krämen. Lägg på den andra botten och dekorera med chokladägg och hallon.
  11. Servera.
middagstips - matkasse.se
middagstips