Kryddpasta (stavmixer + mixerbunke): Grovriv 1 bit
ingefära till 2 msk riven. Grovhacka 100 g gul lök (1–2 st). Blanda löken och ingefäran med ½ fp solros-kärnor (50 g), 2 msk neutral olja, 2 msk honung, 2 msk tomatpuré, 2 tsk spiskummin, 1 tsk kanel,1 tsk kardemumma, 1 ½ tsk salt och 2 krm cayennepeppar i bunken. Mixa till en tjock smet
Sallad (skål): Skala och hyvla 300 g morötter (3–4 st) och ½ gurka i långa strimlor med en skalare. Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja,½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krmsvartpeppar.
Gryta (traktörpanna): Skär 400 g halloumi i 1 cm stora tärningar. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och stek halloumin och kryddpastan på medelvärme i 3 min. Tillsätt 1 fp kokosmjölk (400 ml) och 1 fp salsa datterino (330 ml). Låt puttra i 4–5 min tills allt blir varmt. Vänd ner 1 fp babyspenat (70 g) i pannan och låt den sjunka ihop ca 2–3 min.
Servera grytan med riset, salladen och 2 dl turkisk yoghurt.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan