Panerad Fetaost med kikärtskräm och örtbulgur - Recept från matkasse.se

Panerad Fetaost med kikärtskräm och örtbulgur

Fetaost är så mångsidig! Jag har provat flera bakade feta recept tidigare och gillade verkligen resultatet, men denna panerade feta har tagit en del av mitt hjärta. Bulgurens färskhet, syrligheten i de inlagda grönsakerna och kikärtsåsens krämhighet är verkligen den perfekta blandningen för en lätt, fräsch rätt. Receptet passar bade till lunch och middag – oavsett tid på dagen så kommer du inte att ångra dig. Mitt insider tips är att prova olika örter på bulgur, beroende på vad som finns hemma. Idag använder vi basilika och gräslök, men det smakar lika fantastiskt oavsett vilken ört du använder. Detta recept är inspirerat av Linas Matkasse.

Kategorier:

Huvudrätter
Vegetariskt
Husmanskost

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

    Lättpicklade grönsaker
  • fänkål 1 st
  • cocktailtomater 250g
  • vatten 2 dl
  • ättiksprit (12%) 2 msk
  • salt ½ tsk
  • socker 1 tsk
  • Kikärtskräm
  • kikärtor 1 förp
  • vitlök 2 klyftor
  • salt 2 krm
  • spiskumin ½ tsk
  • svartpeppar 1 krm
  • matyoghurt 1 dl
  • olivolja
  • Citron 1 msk
  • Citron- & örtbulgur
  • bulgur 125 g
  • basilika 20g
  • gräslök 30g
  • citron 1 st
  • olivolja 1 tsk
  • salt
  • svart peppar
  • Panerad fetaost
  • fetaost 100g
  • ägg 1 st
  • vetemjöl ½ dl
  • ströbröd 1 dl
  • olivolja

Gör så här:

  1. Lättpicklade grönsaker: Skiva fänkål tunt. Dela cocktailtomater. Koka upp vatten, salt, socker ochättiksprit i en kastrull. Lägg ner grönsakerna i denvarma lagen. Låt grönsakerna svalna.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Kikärtskräm: Skölj kikärtor och lägg i en mixer. Tillsätt pressad vitlök, citron, salt, spiskummin, nymald svartpeppar, matyoghurt och olivolja. Mixa tills blandingen är slät
  4. Citron- och örtbulgur: Finstrimla basilikan och gräslöken. Finriv citron skalet. Rör ner olivolja, basilikan, gräslöken och citronskal i bulgurn. Smaka av med lite salt, svartpeppar och saft från citronen,
middagstips - matkasse.se
middagstips