Pannbiff med stekt lök och potatismos - Recept från matkasse.se

35
2
Svårighetsgrad: Enkel
Pannbiff med stekt lök och potatismos

Pannbiff med lök – äkta husmanskost och så underbart gott.

Detta receptet är hämtat från Viktväktarnas matkasse och det visar att det går att äta helt vanlig mat, bara i lite mindre portioner för att gå ner i vikt. Goda recept utan att göra avkall på något och som ett hållbart sätt att gå ner i vikt.
En metod som fungerar i vardagen och som kan serveras till hela familjen i lite större portion.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Husmanskost
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

Månadens kasse

linas-barnkasse-2

Barnkasse

Du behöver:

  • Potatismos
  • 400 g potatis
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar
  • Stekt lök
  • 1 st gula lökar
  • 1 tsk flytande margarin
  • 0.25 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 msk kalvfond
  • 0.5 dl vatten
  • 0.25 tsk salt
  • 1 krm socker
  • Pannbiffar
  • 250 g nötfärs 10%
  • 0.5 st ägg
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.25 dl mjölk 0,5%
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 1 tsk rapsolja
  • 125 g morötter

Gör så här:

  1. Skala och koka potatis med buljongtärning. Slå av vattnet (spara lite till att späda med) och mosa potatisen, krydda med salt och peppar.
  2. Skala och skiva löken tunt, stek den på låg värme i margarin. Slå på vinäger och fond när löken mjuknat och låt sjuda tills vätskan försvunnit. Smaka av med salt och ev en nypa socker.
  3. Blanda färs, ägg, ströbröd och mjölk ordentligt. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja tills de fått fin färg och är genomstekta.
  4. Servera biffarna med lök, potatismos och morötter. SmartPoints/portion: 13
middagstips - matkasse.se
middagstips