Pannstekta kotlettbitar med nudlar - Recept från matkasse.se
40
2
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Pannstekta kotlettbitar med nudlar
Pannstekta kotlettbitar med nudlar i en het sås är ett smakrikt och riktigt gott recept, som en variant på wok.
Genom att panera köttbitarna bevarar man saftigheten i köttet och det blir en extra god smak.
Gillar man hetta kan man med fördel tillsätta lite sambal oelek och man ska heller inte snåla med den goda soyan.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 klyfta vitlök
- 1 röd paprika
- 1/2 gul paprika
- 1 st salladslök
- 1/2 pkt nudlar
- ca 300 g fläskkotlett
- 50 g vetemjöl
- 10 sesamfrön
- 1 msk vitvinsvinäger
- ca 2 msk soyasås (japansk)
- 25 g ketchup
- 1/2 tsk socker
- olja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Koka upp en stor kastrull med vatten och en nypa salt.
Skala och pressa vitlök. Halvera paprika, ta bort stjälk och frön. Skär i 2x2 cm stora bitar. Skiva salladslöken tunt, kasta roten. Separera salladslökens vita dele och gröna blasten.
- Tillsätt nudlarna i det kokande vattnet. Låt sjuda tills de mjuknat, ca 4 min. Häll av vattnet i ett durkslag som du omedelbart sänker ner i en skål med kallt vatten. Låt nudlarna vara där tills vidare.
- Skär fläskkotletten i 2x2 cm stora bitar. Häll vetemjöl i en bunke och krydda med en generös nypa salt och peppar. Lägg i kotlettbitarna i bunken och blanda ordentligt.
- Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. Lägg i sesamfrön och rosta tills de är gyllenbruna, 1-2 min. Häll över fröna i en liten skål och sätt åt sidan.
- Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på hög värme. Lägg lite hushållspapper på en tallrik.
Bryn hälften av kotlettbitarna i stekpannan tills de fått en gyllenbrun färg, 6-7 min.Läggöver bitarna på tallriken. Häll på lite mer olja och bryn den andra hälften på motsvarande sätt.
- Blanda vitvinsvinäger, soya och ketchup i en liten skål. Krydda med socker och salt efter smak.
Torka ur stekpannan där du stekte köttet. Tillsätt olja och fräs paprika ca 4 min. Tillsätt vitlök och den vita delen av salladslöken. Fräs ytterligare ca 1 min. Häll i såsen och låt sjuda , ca 3 min.
- Lägg över kotlettbitarna i stekpannan igen. Låt nudlarna rinna av. Blanda sedan nudlarna ordentligt tillsammans med de andra ingredienserna i stekpannan. Fräs tills uppvärmt. Krydda med salt och peppar efter smak.
- Servera i djupa skålar. Strö over den gröna blasten av salladslöken och rostade sesamfrön.
Tips! Krydda gärna med 1 1/2 tsk sambal oelek om du gillar hetta.
middagstips - matkasse.se
middagstips