Pannstekta kotlettbitar med nudlar - Recept från matkasse.se

40
2
Svårighetsgrad: Enkel
Pannstekta kotlettbitar med nudlar

Pannstekta kotlettbitar med nudlar i en het sås är ett smakrikt och riktigt gott recept, som en variant på wok.
Genom att panera köttbitarna bevarar man saftigheten i köttet och det blir en extra god smak.
Gillar man hetta kan man med fördel tillsätta lite sambal oelek och man ska heller inte snåla med den goda soyan.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Grytor
HelloFresh
Receptet kommer från HelloFresh.

Månadens kasse

passione-italiana

Passione Italiana

Du behöver:

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1 st salladslök
  • 1/2 pkt nudlar
  • ca 300 g fläskkotlett
  • 50 g vetemjöl
  • 10 sesamfrön
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ca 2 msk soyasås (japansk)
  • 25 g ketchup
  • 1/2 tsk socker
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten och en nypa salt. Skala och pressa vitlök. Halvera paprika, ta bort stjälk och frön. Skär i 2x2 cm stora bitar. Skiva salladslöken tunt, kasta roten. Separera salladslökens vita dele och gröna blasten.
  2. Tillsätt nudlarna i det kokande vattnet. Låt sjuda tills de mjuknat, ca 4 min. Häll av vattnet i ett durkslag som du omedelbart sänker ner i en skål med kallt vatten. Låt nudlarna vara där tills vidare.
  3. Skär fläskkotletten i 2x2 cm stora bitar. Häll vetemjöl i en bunke och krydda med en generös nypa salt och peppar. Lägg i kotlettbitarna i bunken och blanda ordentligt.
  4. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme. Lägg i sesamfrön och rosta tills de är gyllenbruna, 1-2 min. Häll över fröna i en liten skål och sätt åt sidan.
  5. Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på hög värme. Lägg lite hushållspapper på en tallrik. Bryn hälften av kotlettbitarna i stekpannan tills de fått en gyllenbrun färg, 6-7 min.Läggöver bitarna på tallriken. Häll på lite mer olja och bryn den andra hälften på motsvarande sätt.
  6. Blanda vitvinsvinäger, soya och ketchup i en liten skål. Krydda med socker och salt efter smak. Torka ur stekpannan där du stekte köttet. Tillsätt olja och fräs paprika ca 4 min. Tillsätt vitlök och den vita delen av salladslöken. Fräs ytterligare ca 1 min. Häll i såsen och låt sjuda , ca 3 min.
  7. Lägg över kotlettbitarna i stekpannan igen. Låt nudlarna rinna av. Blanda sedan nudlarna ordentligt tillsammans med de andra ingredienserna i stekpannan. Fräs tills uppvärmt. Krydda med salt och peppar efter smak.
  8. Servera i djupa skålar. Strö over den gröna blasten av salladslöken och rostade sesamfrön.
Tips! Krydda gärna med 1 1/2 tsk sambal oelek om du gillar hetta.
middagstips - matkasse.se
middagstips