Pappardelle med kallrökt lax - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Pappardelle med kallrökt lax
Pappardelle med kallrökt lax recept

Pappardelle med kallrökt lax – det tillsammans med några få och riktigt goda ingredienser trollar man fram en supergod middag på nolltid.
Att lägga strimlad fänkål i isvatten för att behålla ett gott krisp var perfekt till!

Recept med goda ingredienser kommer från Linas Flexitariska matkasse!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Fisk
Lax
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.
Annons:
Promo image

Du behöver:

  • 180 g pappardelle
  • ½ st fänkål
  • ½ st fänkål
  • 1 förp kallrökt lax
  • 50 g riven västerbottensost
  • 1/2 förp timjan
  • ½ st bananschalottenlök
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad dragon
  • 3/4 tärning kycklingbuljong
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja

Gör så här:

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 4.
  2. Krispig fänkål: Hyvla (på mandolin) eller skär tunna skivor av fänkålen. Lägg i en bunke med iskallt vatten (gärna med lite isbitar i) till servering.
  3. Fänkål- och Västerbottenssås: Strimla fänkål och schalottenlök. Finhacka vitlök. Fräs fänkål, schalottenlök och vitlök i olivolja i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Krydda med torkad dragon, låt fräsa 2-3 min. Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, kycklingbuljong och crème fraiche. Låt sjuda 4-6 min. Blanda ner riven västerbottensost. Smaka av salt och nymald svartpeppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Plocka bladen från timjan. Häll bort isvattnet från fänkålen och låt den rinna av.
  6. Blanda ihop nykokt pasta med fänkålssåsen. Servera toppad med strimlad kallrökt lax, krispig fänkål och färsk timjan.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Pappardelle med kallrökt lax
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder