Paprikasoppa med pecorino och vitlöksbröd - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Paprikasoppa med pecorino och vitlöksbröd

En färgsprakande paprikasoppa med gott vitlöksbröd är ett säkert kort en kylig dag. Detta är en krämig soppa med många goda ingredienser tillsammans med lite hetta. Med röda linser och ost i blir den även mättande och proteinrik.
Det goda vitlöksbrödet till är bara ett måste!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Soppa
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-barnkasse-2

Barnkasse

Du behöver:

  • 3 st röd paprika
  • 1/2 dl syrad grädde
  • 1 st gul lök
  • 1 förp konserverade körsbärstomater
  • 1 förp röda linser
  • 1/ 2 förp riven pecorino
  • 2 tsk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm chili flakes
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 6 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förp surdegspave
  • 1/2 msk torkad oregano

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Klyfta paprika och gul lök.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs paprika och lök 3- 4 min. Tillsätt 1 burk körsbärstomater, röda linser (sköljda och avrunna), vatten, syrad grädde, vitvinsvinäger, paprikapulver, chili flakes, grönsaksbuljong och pressad vitlök. Sjud 7-8 min.
  4. Vitlöksbröd: skär 1 förp surdegspave i skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och gnid in brödet med pressad vitlök, lite olivolja, salt och torkad oregano. Rosta i mitten av ugnen 6-7 min.
  5. Tillsätt 1/2 förp riven pecorino till soppan och mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
  6. Grovhacka 1/2 kruka oregano. Ringla ner lite syrad grädde soppan vid servering. Servera med vitlöksbröd och toppa med oregano.
middagstips - matkasse.se
middagstips