Pasta Chitarra med mozzarella - Recept från matkasse.se
30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Pasta Chitarra med mozzarella
Pasta chitarra i tomatsås med mozzarella och inte minst med kapris som fräst i vitlök och chili. Underbart smakrik och god härlig pastarätt. Chitarra är en variant av pastaformen som genom sin lite ruggiga yta tar upp såsen bra. Det går givetvis lika bra att använda helt vanlig pasta.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 röd chili
- 1 msk kapris
- 1/2 dl olivolja
- 400 g finkrossade tomater
- 1 tsk oregano
- 4 port pasta (gärna chitarra)
- salt och svartpeppar
- 125 g mozzarella
- 2 dl svarta oliver
Gör så här:
- Skala och hacka vitlöken. Ansa, kärna ur och hacka chilin. Hacka kaprisen grovt.
- Hetta upp olivoljan i en gryta och tillsätt vitlök, chili och kapris och stek ca 1 minut. Tillsätt tomatkross och oregano och låt sjuda ca 10 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Spara lite pastavatten att späda med.
- Späd grytan med 1 dl pastavatten (för 4 port). Smaka av med salt och peppar.
- Bryt mozzarellan i små bitar.
- Blanda samman allt tillsammans med oliverna. Toppa med mozzarella och garnera med basilika.
middagstips - matkasse.se
middagstips