Pasta Siciliana med tomatsås - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Pasta Siciliana med tomatsås

Pasta Siciliana med tomatsås – eller spaghetti och köttfärssås med en extra twist i kryddningen! Toppen att blanda i lite morötter och den röda peston ger en extra smakförhöjning till såsen. Ett recept för alla i familjen att älska.

Receptet och ingredienser kommer från Ecoviva – en prisbelönt ekologisk matkasse.

Du behöver:

  • 400-500 g köttfärs (eller vego)
  • 100 g morot
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st buljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk socker
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk oregano
  • 2/3 burk creme fraiche
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 burk röd pesto
  • 2 krm cayennepeppar eller chiliflakes
  • olivolja för stekning
  • vatten för spädning
  • salt
  • Tillbehör:
  • 4 port spaghetti
  • 1/2 sallad (isberg)
  • riven ost

Gör så här:

  1. Koka upp pastavatten med rikligt med salt. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Gör såsen: Skala och hacka lök och vitlök, riv morot fint. Dela tomaterna. Hetta upp en panna med lite olivolja. Bryn färs, lök, morot och vitlök några minuter. Tillsätt övriga ingredienser - utom creme fraiche och pesto och lite cayennepeppar eller chiliflakes om man vill ha lite hetta.
  3. Rör om, sänk värmen, och låt småputtra i 5 min. Rör i creme fraiche och pesto. Smaka av om det behövs salt eller andra kryddor. Späd med lite vatten om det behövs.
  4. Servera pasta med köttfärsås, sallad samt riven ost.
middagstips - matkasse.se
middagstips