Persiljekyckling med glaserad lök - Recept från matkasse.se

45
Svårighetsgrad: Medel
Persiljekyckling med glaserad lök

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Kyckling
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 250 g pärllök
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 kruka persilja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
  2. Potatis: Skär potatisen i skivor, lägg dem i en bunke och blanda med olivoljan, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Löksås: Skala lökarna och bryn dem i smör i en kastrull. Sänk värmen och tillsätt sockret och låt det bli ljusbrunt. Häll i vinägern och låt koka in.
  4. Häll i vatten och grädde och låt koka sakta tills löken är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla salladslöken och blanda ner.
  5. Kyckling: Hacka persiljan. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Vänd dem sedan i persiljan. Lägg kycklingfiléerna på potatisplåten när det återstår ca 10 minuter av potatisens tid och låt dem steka klart.
  6. Till servering: Skär salladen i bitar och skiva kycklingen.
  7. Servera kycklingen med löksås, sallad och potatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips