Persiljekyckling med glaserad lök - Recept från matkasse.se
45
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Persiljekyckling med glaserad lök
Receptet kommer från
ICA.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 900 g fast potatis
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 250 g pärllök
- 1 msk smör
- 1 msk strösocker
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1/2 dl vatten
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 1/2 kruka persilja
- 4 kycklingfiléer
- 1 tsk smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
- Potatis: Skär potatisen i skivor, lägg dem i en bunke och
blanda med olivoljan, salt och peppar. Häll ut potatisen på
den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Löksås: Skala lökarna och bryn dem i smör i en kastrull.
Sänk värmen och tillsätt sockret och låt det bli ljusbrunt.
Häll i vinägern och låt koka in.
- Häll i vatten och grädde och låt koka sakta tills löken är
mjuk. Smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla
salladslöken och blanda ner.
- Kyckling: Hacka persiljan.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och bryn dem
runt om i smör i en stekpanna. Vänd dem sedan i persiljan.
Lägg kycklingfiléerna på potatisplåten när det återstår ca 10
minuter av potatisens tid och låt dem steka klart.
- Till servering: Skär salladen i bitar och skiva kycklingen.
- Servera kycklingen med löksås, sallad och potatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips