Persisk linsgryta med rotselleri och mandel - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Persisk linsgryta med rotselleri och mandel
Receptet kommer från
ICA.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 4 port ris
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk torkad ingefära
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk chilipulver
- 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 400 ml kokosmjölk
- 3 dl röda linser
- ca 400 g rotselleri
- 65 g babyspenat
- 1 lime
- salt och peppar
- 50 g mandelspån
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Hetta upp olivolja i en gryta på medelvärme, fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna.
- Häll på buljong och kokosmjölk och koka upp. Rör ner linserna och koka ca 8 minuter.
- Skär bort skalet av rotsellerin och riv den grovt. Tillsätt den och låt koka ytterligare ca 2 minuter.
- Vänd ner spenaten i grytan och smaka av med pressad lime, salt och peppar.
- Servera grytan med ris och mandelspån.
middagstips - matkasse.se
middagstips