Persisk linsgryta med rotselleri och mandel - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Persisk linsgryta med rotselleri och mandel

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
ICA
Receptet kommer från ICA.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl röda linser
  • ca 400 g rotselleri
  • 65 g babyspenat
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • 50 g mandelspån

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp olivolja i en gryta på medelvärme, fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna.
  4. Häll på buljong och kokosmjölk och koka upp. Rör ner linserna och koka ca 8 minuter.
  5. Skär bort skalet av rotsellerin och riv den grovt. Tillsätt den och låt koka ytterligare ca 2 minuter.
  6. Vänd ner spenaten i grytan och smaka av med pressad lime, salt och peppar.
  7. Servera grytan med ris och mandelspån.
middagstips - matkasse.se
middagstips