Hem » Persisk linsgryta med rotselleri och mandel
Persisk linsgryta med rotselleri och mandel - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Persisk linsgryta med rotselleri och mandel recept
Receptet kommer från
ICA .
Du behöver: 4 port ris 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 1 tsk gurkmeja 1 tsk torkad ingefära 1 tsk spiskummin 1 tsk chilipulver 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 3 dl röda linser ca 400 g rotselleri 65 g babyspenat 1 lime salt och peppar 50 g mandelspån Gör så här: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en gryta på medelvärme, fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna. Häll på buljong och kokosmjölk och koka upp. Rör ner linserna och koka ca 8 minuter. Skär bort skalet av rotsellerin och riv den grovt. Tillsätt den och låt koka ytterligare ca 2 minuter. Vänd ner spenaten i grytan och smaka av med pressad lime, salt och peppar. Servera grytan med ris och mandelspån.
middagstips - matkasse.se
middagstips