Persisk linsgryta med rotselleri och mandel - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Persisk linsgryta med rotselleri och mandel

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 4 port ris
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl röda linser
  • ca 400 g rotselleri
  • 65 g babyspenat
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • 50 g mandelspån

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp olivolja i en gryta på medelvärme, fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna.
  4. Häll på buljong och kokosmjölk och koka upp. Rör ner linserna och koka ca 8 minuter.
  5. Skär bort skalet av rotsellerin och riv den grovt. Tillsätt den och låt koka ytterligare ca 2 minuter.
  6. Vänd ner spenaten i grytan och smaka av med pressad lime, salt och peppar.
  7. Servera grytan med ris och mandelspån.
middagstips - matkasse.se
middagstips