Pizza med getost och valnötter - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Pizza med getost och valnötter

En härligt fräsch vegetarisk pizza, som ger fredagsstämning mitt i veckan. Kombinationen med zuccini och getost var perfekt och att koka lite päronchutney gav lite oväntade smaker till.

Med pizza kan man verkligen ta ut svängarna med olika tillbehör. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Den mest populära pizzan 2018 är Kebabpizzan tätt följd av tidigare vinnaren Vesuvio.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Tilltugg/snacks/snittar
Smårätter/tapas
Picknick
Pizza
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • 3 päron
  • 1 msk socker
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 ½ tsk + 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm kanel
  • 1 paprika
  • 1 zuccini
  • 1 fp getost (180 g)
  • 2 pizzabottnar
  • 1 tub tomatpuré (200 g)
  • 2 msk oregano
  • 1 fp valnötter (75 g)
  • 1 fp riven pizzaost (150 G)
  • ½ fp ruccola (50 g)
  • 1 fp gula körsbärstomater (250 g)
  • 1 fp förkokta rödbetor (500 g)
  • 1/3 bit vitkål (200 g)
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. .
  3. Päronchutney (kastrull): Skär 3 päron i 1 cm små tärningar. Lägg päronen, 1 msk socker, 1 tsk rosmarin, 1 ½ tsk balsamvinäger och 1 krm kanel i kastrullen. Koka upp och sjud på låg värme i ca 15 min. Mosa päronen lätt med en gaffel efter 15 min.
  4. Grönsaker + getost: Skär 1 paprika i ½ cm breda strimlor. Skär 1 zucchini i 1 ½ cm tunna halvmånar. Skär 1 fp getost (180 g) i ½ cm breda skivor.
  5. Pizza (2 ugnsplåtar + bakplåts-papper): Lägg 2 pizzabottnar på plåtarna. Fördela 1 tub tomatpuré (200 g) på bottnarna och strö över 2 msk oregano. Toppa med grönsakerna, getosten, 1 fp valnötter (75 g) och 1 fp riven pizzaost (150 g). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
  6. Sallad (skål): Skölj ½ fp ruccola (50 g). Halvera 1 fp gula körsbärs-tomater (250 g). Tärna 1 fp förkokta rödbetor (500 g).Strimla 1/3 bit vitkål (200 g).
  7. Blanda grönsakerna med 2 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger och 2 krm salt i skålen.
  8. Toppa den nygräddade pizzan med päronchutneyn.
middagstips - matkasse.se
middagstips