Pizza med getost och valnötter - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Pizza med getost och valnötter
Pizza med getost och valnötter recept

En härligt fräsch vegetarisk pizza, som ger fredagsstämning mitt i veckan. Kombinationen med zuccini och getost var perfekt och att koka lite päronchutney gav lite oväntade smaker till.

Med pizza kan man verkligen ta ut svängarna med olika tillbehör. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Den mest populära pizzan 2018 är Kebabpizzan tätt följd av tidigare vinnaren Vesuvio.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Tilltugg/snacks/snittar
Smårätter/tapas
Picknick
Pizza
Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Få Upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar

Spara upp till 1 359 kr rabatt på 5 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. 
HelloFresh Recension
9.9

Du behöver:

  • 3 päron
  • 1 msk socker
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 ½ tsk + 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm kanel
  • 1 paprika
  • 1 zuccini
  • 1 fp getost (180 g)
  • 2 pizzabottnar
  • 1 tub tomatpuré (200 g)
  • 2 msk oregano
  • 1 fp valnötter (75 g)
  • 1 fp riven pizzaost (150 G)
  • ½ fp ruccola (50 g)
  • 1 fp gula körsbärstomater (250 g)
  • 1 fp förkokta rödbetor (500 g)
  • 1/3 bit vitkål (200 g)
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. .
  3. Päronchutney (kastrull): Skär 3 päron i 1 cm små tärningar. Lägg päronen, 1 msk socker, 1 tsk rosmarin, 1 ½ tsk balsamvinäger och 1 krm kanel i kastrullen. Koka upp och sjud på låg värme i ca 15 min. Mosa päronen lätt med en gaffel efter 15 min.
  4. Grönsaker + getost: Skär 1 paprika i ½ cm breda strimlor. Skär 1 zucchini i 1 ½ cm tunna halvmånar. Skär 1 fp getost (180 g) i ½ cm breda skivor.
  5. Pizza (2 ugnsplåtar + bakplåts-papper): Lägg 2 pizzabottnar på plåtarna. Fördela 1 tub tomatpuré (200 g) på bottnarna och strö över 2 msk oregano. Toppa med grönsakerna, getosten, 1 fp valnötter (75 g) och 1 fp riven pizzaost (150 g). Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
  6. Sallad (skål): Skölj ½ fp ruccola (50 g). Halvera 1 fp gula körsbärs-tomater (250 g). Tärna 1 fp förkokta rödbetor (500 g).Strimla 1/3 bit vitkål (200 g).
  7. Blanda grönsakerna med 2 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger och 2 krm salt i skålen.
  8. Toppa den nygräddade pizzan med päronchutneyn.
middagstips - matkasse.se
middagstips
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Pizza med getost och valnötter
Upp till 1549 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder