Poke bowl med marinerad tonfisk - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel och snabb
Poke bowl med marinerad tonfisk

Poké Bowl – som är en hawaiiansk fräsch rätt och där ris och marinerad fisk oftast ingår. Tillbehören är skurna i bitar och läggs sedan över riset och ”att skära” är just betydelsen av ”poké”.

De olika tillbehören kan man variera helt efter tycke och smak. Det är en härligt god rätt och som även passar fint att servera vid festligare tillfällen.

Koriandern och den goda soyamajonäsen är som ”pricken över i” för rätten.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

stora

Originalkassen

Du behöver:

  • Tonfisk:
  • 2 förp vit tonfisk (à 280 g)
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 msk japansk soja
  • 2 krm chiliflakes eller chilipulver (2 krm flakes motsvarar 1 krm chilipulver)
  • 4 port sushiris
  • Majonnäs:
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • Tillbehör:
  • 2 avokado
  • 125 g rädisor
  • 1/2 kruka koriander
  • ev. 1/2 mango

Gör så här:

  1. Tina tonfisken.
  2. Koka sushiriset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Majonnäs: Blanda majonnäsen med sojan.
  4. Tillbehör: Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur avokadoköttet och skär det i tärningar. Ansa och dela rädisorna.
  5. Tonfisk: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Blanda dem med soja och chiliflakes.
  6. Halstra tonfisken ca 30 sekunder på varje sida. Skär tonfisken i skivor och marinera i sojablandningen.
  7. Lägg riset i skålar. Lägg på avokado, rädisor, tonfisk, majonnäs och toppa med koriander och lite extra sesamfrö.
  8. Tips! Det passar väldigt fint med mangobitar också, som även finns som fryst.
middagstips - matkasse.se
middagstips