Poke bowl med marinerad tonfisk

Poke bowl med marinerad tonfisk

30
4
Svårighetsgrad: Enkel och snabb
Underbart gott - en favoriträtt!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
ICA
Receptet kommer från ICA.

Du behöver:

  • Tonfisk:
  • 2 förp vit tonfisk (à 280 g)
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 msk japansk soja
  • 2 krm chiliflakes eller chilipulver (2 krm flakes motsvarar 1 krm chilipulver)
  • 4 port sushiris
  • Majonnäs:
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • Tillbehör:
  • 2 avokado
  • 125 g rädisor
  • 1/2 kruka koriander
  • ev. 1/2 mango

Gör så här:

  1. Tina tonfisken.
  2. Koka sushiriset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Majonnäs: Blanda majonnäsen med sojan.
  4. Tillbehör: Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur avokadoköttet och skär det i tärningar. Ansa och dela rädisorna.
  5. Tonfisk: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelvärme. Blanda dem med soja och chiliflakes.
  6. Halstra tonfisken ca 30 sekunder på varje sida. Skär tonfisken i skivor och marinera i sojablandningen.
  7. Lägg riset i skålar. Lägg på avokado, rädisor, tonfisk, majonnäs och toppa med koriander och lite extra sesamfrö.
  8. Tips! Det passar väldigt fint med mangobitar också, som även finns som fryst.
middagstips