Pulled beef med pico de pepino - Recept från matkasse.se

20
4
Svårighetsgrad: Enkel
Pulled beef med pico de pepino

Pulled beef som enkelt går att göra som ett eget långkok, baserat på högrev tillsammans med en god kryddblandning, lök och vitlök. Det krävs bara lite tålamod eftersom den ska stå inne i låg temperatur under 5 – 8 timmar – garanterat ett resultat värt att vänta på.

För en snabblagad variant, som i detta receptet går det att köpa färdig pulled beef och bara värma för att servera med de goda tillbehören, särskilt ”pico de pepinón”.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 frp pulled beef
  • 1 gurka
  • 1 lime
  • 1 krm salt
  • chiliflakes
  • 1 rödlök
  • 1 burk majs
  • 1 ask koriander
  • 1 frp svarta bönor
  • 1 frp tortilliabåtar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 påse tortilliachips

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram 1 frp pulled beef. Lägg upp kött med sky i en liten form. (Spara den tillhörande BBQ-såsen). Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.
  2. Pico de Pepino: Skär 1 gurka i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner pressad saft från 1 lime, salt och lite chiliflakes.
  3. Skiva rödlöken. Lägg upp lök, majs (avrunnen) och koriander i skålar.
  4. Dra isär pulled beef med två gafflar tillsmå bitar. Blanda ner tillhörande BBQ-sås och väl sköljda och avrunna svarta bönor.
  5. Fyll tortilliabåtarna med pulled beef, syrlig pico de pepino, grönsaker och en klick gräddfil. Servera med en påse tortilliachips.
  6. Tips; Gillar man inte rökig eller hickorysmak, kan man enkelt blanda lite soya, tomatpúre, ketchup och en udd sambal oelek och blanda med pulled beef istället för BBQ-sås.
middagstips - matkasse.se
middagstips