Pumpasoppa med tomat och ingefära - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Pumpasoppa med tomat och ingefära

Pumpasoppa, som blev lagad av det som inte användes av pumpan efter förra middagen. Spelar ingen roll och inga konstigheter – gott blev det! Med tomat, ingefära och kokosmjölk blir det tillsammans en fräsch och god soppa med inslag av asiatiska smaker.

Gott och enkelt vegetariskt!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Soppa
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 butternutpumpa (1/2 pumpa motsvara ca 600 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tomater
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 1/2 lime
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 dl pumpakärnor

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och tärna pumpan.
  2. Fräs lök, vitlök och pumpa i oljan. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem tillsammans med ingefära, buljong och kokosmjölk. Koka sakta 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  3. Mixa soppan i omgångar i en blender.
  4. Häll tillbaka soppan i kastrullen, koka upp och smaka av med salt, peppar och limesaft.
  5. Topping: Hacka gräslöken och pumpakärnorna och strö det över soppan.
  6. Till servering: Servera gärna soppan med bröd.
middagstips - matkasse.se
middagstips