Pumpasoppa med tomat och ingefära - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Pumpasoppa med tomat och ingefära

Pumpasoppa, som blev lagad av det som inte användes av pumpan efter förra middagen. Spelar ingen roll och inga konstigheter – gott blev det! Med tomat, ingefära och kokosmjölk blir det tillsammans en fräsch och god soppa med inslag av asiatiska smaker.

Gott och enkelt vegetariskt!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Soppa
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

snabba-kassen

Snabba kassen

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 butternutpumpa (1/2 pumpa motsvara ca 600 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tomater
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 1/2 lime
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 dl pumpakärnor

Gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och tärna pumpan.
  2. Fräs lök, vitlök och pumpa i oljan. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem tillsammans med ingefära, buljong och kokosmjölk. Koka sakta 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  3. Mixa soppan i omgångar i en blender.
  4. Häll tillbaka soppan i kastrullen, koka upp och smaka av med salt, peppar och limesaft.
  5. Topping: Hacka gräslöken och pumpakärnorna och strö det över soppan.
  6. Till servering: Servera gärna soppan med bröd.
middagstips - matkasse.se
middagstips