Räkchevice med passionsfrukt och avokadokräm - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Räkchevice med passionsfrukt och avokadokräm
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 2 st avokado
- 5o g koriander
- 2 st lime
- 1 förp majskolvar (frusen)
- 1 förp mango (frusen)
- 1 påse mixsallad
- 1 st passionsfrukt
- ca 300 g räkor
- 75 g riven västerbottenost
- 1 röd chili
- 3 dl röd quinoa
- 1 tärning grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- 3 st vitlöksklyftor
De frysta ingredienserna ska vara väl tinade!
Gör så här:
-
Skölj och koka 3 dl röd quinoa enligt anvisning på
förpackningen men byt ut salt mot 1 tärning
grönsaksbuljong. Häll av vattnet och låt quinoan svalna
i en stor salladsskål.
- Ceviche: finhacka 1 röd chili och lägg i en bunke. Tillsätt
vitlöksklyftor (pressade) och ca 300 g räkor. Rör ner
finrivet skal och pressad saft från 2 lime och fruktköttet
från 1 passionsfrukt. Ställ åt sidan.
- Rostad majs: stek 1 förp majskolvar i en het grillpanna
eller stekpanna, tills de blivit rostade runtom. Ställ
majskolvarna på högkant och skär loss kornen. Lägg i en
skål.
- Avokadokräm: lägg fruktköttet från 2 avokado, 75 g
riven Västerbottensost och 2 krm salt i en mixerbunke.
Mixa till en slät kräm.
- Grovhacka 50 g koriander och blanda med avsvalnad
quinoa, rostad majs, 1 förp mixsallad, 1 förp mango, lite
olivolja och 1/2 tsk salt.
- Häll räkceviche med limemarinad över quinoasalladen
och servera med avokadoröra.
middagstips - matkasse.se
middagstips