Räkchevice med passionsfrukt och avokadokräm - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Medel
Räkchevice med passionsfrukt och avokadokräm

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Skaldjur
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 2 st avokado
  • 5o g koriander
  • 2 st lime
  • 1 förp majskolvar (frusen)
  • 1 förp mango (frusen)
  • 1 påse mixsallad
  • 1 st passionsfrukt
  • ca 300 g räkor
  • 75 g riven västerbottenost
  • 1 röd chili
  • 3 dl röd quinoa
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • 3 st vitlöksklyftor
De frysta ingredienserna ska vara väl tinade!

Gör så här:

  1. Skölj och koka 3 dl röd quinoa enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot 1 tärning grönsaksbuljong. Häll av vattnet och låt quinoan svalna i en stor salladsskål.
  2. Ceviche: finhacka 1 röd chili och lägg i en bunke. Tillsätt vitlöksklyftor (pressade) och ca 300 g räkor. Rör ner finrivet skal och pressad saft från 2 lime och fruktköttet från 1 passionsfrukt. Ställ åt sidan.
  3. Rostad majs: stek 1 förp majskolvar i en het grillpanna eller stekpanna, tills de blivit rostade runtom. Ställ majskolvarna på högkant och skär loss kornen. Lägg i en skål.
  4. Avokadokräm: lägg fruktköttet från 2 avokado, 75 g riven Västerbottensost och 2 krm salt i en mixerbunke. Mixa till en slät kräm.
  5. Grovhacka 50 g koriander och blanda med avsvalnad quinoa, rostad majs, 1 förp mixsallad, 1 förp mango, lite olivolja och 1/2 tsk salt.
  6. Häll räkceviche med limemarinad över quinoasalladen och servera med avokadoröra.
middagstips - matkasse.se
middagstips