Räkchevice med passionsfrukt och avokadokräm - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Medel
Räkchevice med passionsfrukt och avokadokräm

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Skaldjur
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 2 st avokado
  • 5o g koriander
  • 2 st lime
  • 1 förp majskolvar (frusen)
  • 1 förp mango (frusen)
  • 1 påse mixsallad
  • 1 st passionsfrukt
  • ca 300 g räkor
  • 75 g riven västerbottenost
  • 1 röd chili
  • 3 dl röd quinoa
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • 3 st vitlöksklyftor
De frysta ingredienserna ska vara väl tinade!

Gör så här:

  1. Skölj och koka 3 dl röd quinoa enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot 1 tärning grönsaksbuljong. Häll av vattnet och låt quinoan svalna i en stor salladsskål.
  2. Ceviche: finhacka 1 röd chili och lägg i en bunke. Tillsätt vitlöksklyftor (pressade) och ca 300 g räkor. Rör ner finrivet skal och pressad saft från 2 lime och fruktköttet från 1 passionsfrukt. Ställ åt sidan.
  3. Rostad majs: stek 1 förp majskolvar i en het grillpanna eller stekpanna, tills de blivit rostade runtom. Ställ majskolvarna på högkant och skär loss kornen. Lägg i en skål.
  4. Avokadokräm: lägg fruktköttet från 2 avokado, 75 g riven Västerbottensost och 2 krm salt i en mixerbunke. Mixa till en slät kräm.
  5. Grovhacka 50 g koriander och blanda med avsvalnad quinoa, rostad majs, 1 förp mixsallad, 1 förp mango, lite olivolja och 1/2 tsk salt.
  6. Häll räkceviche med limemarinad över quinoasalladen och servera med avokadoröra.
middagstips - matkasse.se
middagstips