Rådjursbolognese med Västerbottenost - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Rådjursbolognese med Västerbottenost

Inte vilken spaghetti bolognese som helst…Med fina råvaror såsom kantareller och viltfärs blir denna populära vardagsmiddag till en riktig festmåltid.
Låt köttfärssåsen koka ihop en stund så att alla smaker sätter sig ordentligt – det blir så mycket godare då.
Pastan ska kokas i rikligt med salt vatten. Låt vattnet och saltet koka upp ordentligt och provsmaka gärna sältan innan pastan går i. Det ska kännas salt, ungefär som saltvattnet på västkusten:-)
Kantarellerna ska stekas varsamt och sedan saltas och peppras – även de tål ganska mycket salt och peppar för att få fram den goda smaken.
Att provsmaka sig fram, är tipset!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Färs
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 st gul lök
  • 250 g kantareller
  • 1 st förp krossade tomater
  • 1 st morot
  • 1/2 kruka oregano
  • 100 g riven Västerbottensost
  • ca 500 g rådjursfärs
  • 200 ml rött matlagningsvin (finns alkoholfri)
  • 360 g tagliatelle
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 st lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Grovriv 1 morot.
  2. Bryn ca 500 g rådjursfärs 2-3 min i en stekgryta med olivolja. Tillsätt lök, vitlök och riven morot, fräs ytterligare 1-2 min. Krydda med 2 tsk torkad timjan, 1 tsk salt, 1 lagerblad och nymald svartpeppar.
  3. Tillsätt 2 msk tomatpuré, 1 flaska rött matlagningsvin (200 ml), 1 förp krossade tomater, 2 dl vatten och 1 tärning köttbuljong. Låt sjuda 25-30 min.
  4. Koka 360 g tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
  5. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Tillsätt 250 g kantareller och stek 1-2 min. Tillsätt en klick smör och stek ytterligare 1-2 min. Krydda med 1 krm salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera rådjursbolognese med nykokt pasta. Toppa med 100 g riven Västerbottensost, kantareller och blad från 1/2 kruka oregano.
middagstips - matkasse.se
middagstips