Rårakor med stenbitsrom och créme fraiche - Recept från matkasse.se

30
7
Svårighetsgrad: Enkel
Rårakor med stenbitsrom och créme fraiche

Rårakor med créme fraiche och stenbitsrom. En ljuvligt god förrätt eller som tapas. Med enbart några få ingredienser och goda potatisar, så skapar man en delikatess på bordet. Med ett väl instekt järn, så blir potatisen frasig och fin. Snåla inte med smöret annars.

Det är garanterat en förrätt som blir populär.

Kategorier:

Förrätter
Tilltugg/snacks/snittar
Fisk
Giselas recept

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • 6 stora fasta potatisar
  • smör (att steka i)
  • ev. olja (lite)
  • 1 st rödlök
  • 1 dl créme fraiche
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Skala och finriv potatisen och krama ur vätskan väl. Skala och finhacka löken.
  2. Hetta under tiden upp stekpannan på något mer än medelvärme. Smält en klick smör i pannan och tillsätt lite olja. Lägg i potatisen så att de fyller upp i formen. Krydda med salt och peppar. Låt dem ligga stilla och steka tills de fått fin färg och börjar bli frasiga i kanterna, i 3-5 minuter. Vänd försiktigt och stek lika länge på andra sidan.
  3. Lägg på stenbitsrom, lök och en klick créme fraiche.
  4. Servera och njut!
middagstips - matkasse.se
middagstips