Rödbetor med äpple, stekt kapris och fetaostkräm - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Medel
Foto: Gisela Lindh
Rödbetor med äpple, stekt kapris och fetaostkräm
Enkelt och lättlagat
- med middagar du väljer själv!
Du behöver:
- 2 st äpplen
- 1 kruka dill
- 1 förp farro
- 1 st fetaost
- 1 förp förkokta rödbetor
- 1/2 burk kapris (liten burk)
- 200 g svartkål
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk honung
- 2 tsk vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
Gör så här:
- Värm ugnen till 250 grader.
- Svartskålschips: skär bort stjälkarna från 200 g svartkål. Lägg bladremsorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med 1 msk olivolja och 2 krm salt. Rosta högt upp i ugnen 7-8 min, tills kålen är knaprig.
- Koka 1 förp farro enligt anvisningarna på förpackningen.
- Fetaostkräm: finhacka en kruka dill och smula 1 förp fetasost. Blanda fetaosten, hälften av dillen, 2 dl turkisk yoghurt, 1 tsk olivolja och 2 krm salt i en liten skål.
- Tärna 2 äpplen och klyfta 1 förp förkokta rödbetor.
- Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs rödbetor, 1/2 burk kapris och 1 tsk honung 4-5 min. Tillsätt äpplena och 2 tsk vitvinsvinäger, fräs ytterligare 2-3 min.
- Strö resten av dillen över pannan med rödbetor. Servera med nykokt farro, fetaostkräm och svartkålschips.
middagstips - matkasse.se
middagstips