Rödbetor med äpple, stekt kapris och fetaostkräm - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Rödbetor med äpple, stekt kapris och fetaostkräm

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 2 st äpplen
  • 1 kruka dill
  • 1 förp farro
  • 1 st fetaost
  • 1 förp förkokta rödbetor
  • 1/2 burk kapris (liten burk)
  • 200 g svartkål
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Svartskålschips: skär bort stjälkarna från 200 g svartkål. Lägg bladremsorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med 1 msk olivolja och 2 krm salt. Rosta högt upp i ugnen 7-8 min, tills kålen är knaprig.
  3. Koka 1 förp farro enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Fetaostkräm: finhacka en kruka dill och smula 1 förp fetasost. Blanda fetaosten, hälften av dillen, 2 dl turkisk yoghurt, 1 tsk olivolja och 2 krm salt i en liten skål.
  5. Tärna 2 äpplen och klyfta 1 förp förkokta rödbetor.
  6. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs rödbetor, 1/2 burk kapris och 1 tsk honung 4-5 min. Tillsätt äpplena och 2 tsk vitvinsvinäger, fräs ytterligare 2-3 min.
  7. Strö resten av dillen över pannan med rödbetor. Servera med nykokt farro, fetaostkräm och svartkålschips.
middagstips - matkasse.se
middagstips