Rödbetor med äpple, stekt kapris och fetaostkräm - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Rödbetor med äpple, stekt kapris och fetaostkräm

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 2 st äpplen
  • 1 kruka dill
  • 1 förp farro
  • 1 st fetaost
  • 1 förp förkokta rödbetor
  • 1/2 burk kapris (liten burk)
  • 200 g svartkål
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250 grader.
  2. Svartskålschips: skär bort stjälkarna från 200 g svartkål. Lägg bladremsorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med 1 msk olivolja och 2 krm salt. Rosta högt upp i ugnen 7-8 min, tills kålen är knaprig.
  3. Koka 1 förp farro enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Fetaostkräm: finhacka en kruka dill och smula 1 förp fetasost. Blanda fetaosten, hälften av dillen, 2 dl turkisk yoghurt, 1 tsk olivolja och 2 krm salt i en liten skål.
  5. Tärna 2 äpplen och klyfta 1 förp förkokta rödbetor.
  6. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs rödbetor, 1/2 burk kapris och 1 tsk honung 4-5 min. Tillsätt äpplena och 2 tsk vitvinsvinäger, fräs ytterligare 2-3 min.
  7. Strö resten av dillen över pannan med rödbetor. Servera med nykokt farro, fetaostkräm och svartkålschips.
middagstips - matkasse.se
middagstips