Rigatoni med hemlagad korv, tomater och parmigianoost - Recept från matkasse.se

20
2
Svårighetsgrad: Enkel
Rigatoni med hemlagad korv, tomater och parmigianoost
Rigatoni med hemlagad korv, tomater och parmigianoost recept

Den här utmärkta recepten är perfekt för en kall vinterkväll. Färdig på endast 20 minuter men med smaken av en riktigt hemlagad ragu. Recepten beror uteslutande på kvaliteten på ingredienser. För att rätten ska bli perfekt väljer du helt enkelt en god korv, helst gjord av fläsk, och de saftigaste tomaterna du kan hitta (du kan också ersätta med konserverade tomater). Njut av denna rikliga ragu vilken dag som helst i veckan. Originalreceptet finns på Linas Matkasses blogg.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Pasta
Grytor

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk olivolja
  • 200 g salsicha (eller välj en annan korv av hög kvalitet, helst av fläsk)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 förpackning körsbärstomater
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tomater
  • 100 ml vatten
  • 120 g pasta (rigatoni och penne fungerar perfekt)
  • parmesanost
  • basilika

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Korv Ragu: Finhacka vitlök och gul lök. I en stekpanna hetta upp olivolja och bryn salsicciafärs i ca 2 min. Med en stekspade hacka sönder färsen. Tillsätt hackade lök och vitlök. Fräs färsen i ytterligare ca 2 min. I färsen rör ner vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, tomatpuré, vatten, socker, nymald svartpeppar och torkad oregano. Smaka av med salt och låt sjud i ca 5 minuter.
  3. Tärna tomaterna. Blanda pastan med ragùn och tomaterna. Servera rätten ihop med riven parmesanost och ruccola.
middagstips - matkasse.se
middagstips