Rostad potatis med curryröra och krispig sallad - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Rostad potatis med curryröra och krispig sallad

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 kg potatis
  • 4 msk olivolja
  • ½ fp sockerärtor (75 g)
  • ½ zucchini
  • 200 g morötter (2–3 st)
  • 1 fp gröna linser (285 g)
  • ½ fp frenchsallad (75 g)
  • 1 ½ msk vitvinsvinäger
  • 250 g keso
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 ½ tsk curry
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 äpple
  • 1 gul paprika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Potatis (ugnsplåt + bakplåtspapper): Halvera 1 kg potatis och blanda med 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar på plåten. Stek mitt i ugnen i ca 30 min. Rör om efter halva tiden.
  3. Sallad (stor skål): Strimla ½ fp sockerärtor (75 g) på längden. Skär ½ zucchini i tunna halvmånar. Skala och grovriv 200 g morötter (2–3 st). Skölj 1 fp gröna linser (285 g). Blanda allt med ½ fp frenchsallad (75 g), 2 msk olivolja, 1 ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i skålen.
  4. Curryröra (skål): Blanda 250 g keso, 2 dl turkisk yoghurt, 1 ½ tsk curry, ½ tsk salt, 2 tsk flytande honung och 2 krm svartpeppar i skålen. Skär 1 äpple och 1 gul paprika i ½ cm stora tärningar och blanda ner i curryröran.
  5. Servera potatisen med curryröran och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips