Rostad potatis med curryröra och krispig sallad - Recept från matkasse.se
30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Rostad potatis med curryröra och krispig sallad
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 kg potatis
- 4 msk olivolja
- ½ fp sockerärtor (75 g)
- ½ zucchini
- 200 g morötter (2–3 st)
- 1 fp gröna linser (285 g)
- ½ fp frenchsallad (75 g)
- 1 ½ msk vitvinsvinäger
- 250 g keso
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 ½ tsk curry
- 2 tsk flytande honung
- 1 äpple
- 1 gul paprika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Potatis (ugnsplåt + bakplåtspapper): Halvera 1 kg
potatis och blanda med 2 msk olivolja, 1 tsk salt
och 2 krm svartpeppar på plåten. Stek mitt i ugnen
i ca 30 min. Rör om efter halva tiden.
- Sallad (stor skål): Strimla ½ fp sockerärtor (75 g)
på längden. Skär ½ zucchini i tunna halvmånar. Skala
och grovriv 200 g morötter (2–3 st). Skölj 1 fp gröna
linser (285 g). Blanda allt med ½ fp frenchsallad
(75 g), 2 msk olivolja, 1 ½ msk vitvinsvinäger,
2 krm salt och 2 krm svartpeppar i skålen.
- Curryröra (skål): Blanda 250 g keso, 2 dl turkisk
yoghurt, 1 ½ tsk curry, ½ tsk salt, 2 tsk flytande
honung och 2 krm svartpeppar i skålen. Skär
1 äpple och 1 gul paprika i ½ cm stora tärningar
och blanda ner i curryröran.
- Servera potatisen med curryröran och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips