Rotfruktslasagne med mozzarella - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Medel
Rotfruktslasagne med mozzarella recept
Vilken lasagne – en härligt god rotfruktslasagne! Perfekt att riva ner rotsaker som ger en makalöst god och mustig sås. Det tillsammans med en krämig mozarella och där de rostade solroskärnorna ger ett gott krisp till.
Detta vegetariska recept borde tilltala alla smaker och hade minsann inte passerat obemärkt förbi den kräsna och lasagneälskande katten Gustaf heller:-)
Fyllning (traktörpanna): Skala 2/3 bit rotselleri (400 g). Grovriv rotsellerin och 300 g palsternacka. Hacka 1 gul lök. Hetta upp pannan med 1 msk smör och fräs grönsakerna med ½ dl tomatpuré, 1 msk timjan och 1 ½ tsk salt på medelhög värme i 3 min.
Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g), 1 dl crème fraiche, 2 dl vatten och 1 fp keso (250 g) i pannan och låt det koka upp.
Lasagne (ugnsform 20 x 30 cm): Varva fyllningen och 1 fp färska lasagneplattor (200 g) i formen. Börja och avsluta med fyllningen. Riv 1 fp mozzarella (125 g) i små bitar. Toppa lasagnen med mozzarellan och ½ fp rostade/saltade solros-kärnor (100 g). Baka mitt i ugnen i 20 min.
Sallad (skål): Blanda en dressing av 1 msk olivolja, 1 tsk balsamvinäger och 1 krm salt i skålen. Vänd ner ½ fp bladspenat (125 g) och toppa med ¼ fp rostade/saltade solroskärnor (50 g). Servera lasagnen med salladen.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan