Rotfruktslasagne med mozzarella - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Rotfruktslasagne med mozzarella

Vilken lasagne – en härligt god rotfruktslasagne! Perfekt att riva ner rotsaker som ger en makalöst god och mustig sås. Det tillsammans med en krämig mozarella och där de rostade solroskärnorna ger ett gott krisp till.
Detta vegetariska recept borde tilltala alla smaker och hade minsann inte passerat obemärkt förbi den kräsna och lasagneälskande katten Gustaf heller:-)

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Lasagne
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

familjekasse-2

Familjekasse

Rabattkod: Gå in via butiken

Du behöver:

  • 2/3 bit rotselleri, 400 g
  • 300 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 msk timjan
  • 1 fp krossade tomater, 390 g
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 fp keso, 250 g
  • 1 fp färska lasagneplattor, 200 g
  • 1 fp mozzarella, 125 g
  • ¾ fp rostade/saltade solroskärnor, 150 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • ½ fp bladspenat, 125 g

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Fyllning (traktörpanna): Skala 2/3 bit rotselleri (400 g). Grovriv rotsellerin och 300 g palsternacka. Hacka 1 gul lök. Hetta upp pannan med 1 msk smör och fräs grönsakerna med ½ dl tomatpuré, 1 msk timjan och 1 ½ tsk salt på medelhög värme i 3 min.
  3. Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g), 1 dl crème fraiche, 2 dl vatten och 1 fp keso (250 g) i pannan och låt det koka upp.
  4. Lasagne (ugnsform 20 x 30 cm): Varva fyllningen och 1 fp färska lasagneplattor (200 g) i formen. Börja och avsluta med fyllningen. Riv 1 fp mozzarella (125 g) i små bitar. Toppa lasagnen med mozzarellan och ½ fp rostade/saltade solros-kärnor (100 g). Baka mitt i ugnen i 20 min.
  5. Sallad (skål): Blanda en dressing av 1 msk olivolja, 1 tsk balsamvinäger och 1 krm salt i skålen. Vänd ner ½ fp bladspenat (125 g) och toppa med ¼ fp rostade/saltade solroskärnor (50 g). Servera lasagnen med salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips