Sesamstekt lax med teriyakinudlar - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Sesamstekt lax med teriyakinudlar

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Lax
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 250 g nudlar
  • 1 dl teriyakisås
  • 4 port laxfilé
  • 3 krm salt
  • 1 1/2 msk sesamfrö
  • 2 msk pressad lime
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 grön paprika
  • 1/2 gurka

Gör så här:

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 150°
  3. Häll vatten i en stor kastrull till nudlarna. Sätt den på spisen på högsta värme.
  4. Lax: Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och sesamfrö. Sätt in formen mitt i ugnen 10-15 minuter (eller tills laxens innertemperatur är 56°)
  5. Dressing: Pressa limen med hjälp av en citruspress. Blanda saften med socker, salt, peppar och olivolja i en salladsskål.
  6. Del, kärna ur och strimla paprikan. Tärna gurkan, blanda den med paprikan och dressingen.
  7. Nudlar: Koka nudlarna. Läs på förpackningen hur man gör men koka dem utan salt. Häll sedan av nudlarna i ett durkslag men spola i ljummet vatten. Häll tillbaka nudlarna i kastrullen och rör ner teriyakisåsen.
  8. Servera laxen med nudlar, grönsaker och gärna lite extra teriyakisås.
middagstips - matkasse.se
middagstips