Sesamstekt lax med teriyakinudlar - Recept från matkasse.se

30
4
Svårighetsgrad: Enkel
Sesamstekt lax med teriyakinudlar

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Lax
ICA
Receptet kommer från ICA.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 250 g nudlar
  • 1 dl teriyakisås
  • 4 port laxfilé
  • 3 krm salt
  • 1 1/2 msk sesamfrö
  • 2 msk pressad lime
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 grön paprika
  • 1/2 gurka

Gör så här:

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 150°
  3. Häll vatten i en stor kastrull till nudlarna. Sätt den på spisen på högsta värme.
  4. Lax: Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och sesamfrö. Sätt in formen mitt i ugnen 10-15 minuter (eller tills laxens innertemperatur är 56°)
  5. Dressing: Pressa limen med hjälp av en citruspress. Blanda saften med socker, salt, peppar och olivolja i en salladsskål.
  6. Del, kärna ur och strimla paprikan. Tärna gurkan, blanda den med paprikan och dressingen.
  7. Nudlar: Koka nudlarna. Läs på förpackningen hur man gör men koka dem utan salt. Häll sedan av nudlarna i ett durkslag men spola i ljummet vatten. Häll tillbaka nudlarna i kastrullen och rör ner teriyakisåsen.
  8. Servera laxen med nudlar, grönsaker och gärna lite extra teriyakisås.
middagstips - matkasse.se
middagstips