Shakshuka - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Shakshuka

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
ICA
Receptet kommer från ICA.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 g saffran
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 2 förp (à 390 g) krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • peppar
  • 4 ägg
  • 4 portioner ris eller couscous
  • 1 surdegsbaguette
  • 1/2 kruka koriander
  • 1/2 kruka mynta

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs lökhacket i olivoljan i en gryta ca 10 minuter på medelvärme så den blir karamelliserad och gyllenbrun.
  4. Grädda brödet och koka riset enligt anvisningen på förpackningarna.
  5. Dela, kärna ur och skär paprikorna i små tärningar.
  6. Tillsätt paprika, kryddor och socker i lökfräset, fräs ytterligare 5 minuter och tillsätt sedan tomatkross och vatten. Sjud ca 15 minuter och smaka av med salt och peppar.
  7. Gör fyra hål med stekspaden i grytan och knäck i ett ägg i varje, sjud ytterligare 8-10 minuter under lock eller tills äggen är klara.
  8. Hacka örterna och strö över grytan och servera med bröd och ris.
middagstips - matkasse.se
middagstips