Shakshuka - Recept från matkasse.se
40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Shakshuka
Receptet kommer från
ICA.
Enkelt och lättlagat
- med middagar du väljer själv!
Du behöver:
- 2 gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 1/2 tsk spiskummin
- 1 krm gurkmeja
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 g saffran
- 1 1/2 tsk salt
- 2 tsk strösocker
- 2 förp (à 390 g) krossade
tomater
- 2 dl vatten
- peppar
- 4 ägg
- 4 portioner ris eller
couscous
- 1 surdegsbaguette
- 1/2 kruka koriander
- 1/2 kruka mynta
Gör så här:
- Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs lökhacket i olivoljan i en gryta ca 10 minuter på medelvärme
så den blir karamelliserad och gyllenbrun.
- Grädda brödet och koka riset enligt anvisningen på förpackningarna.
- Dela, kärna ur och skär paprikorna i små tärningar.
- Tillsätt paprika, kryddor och socker i lökfräset, fräs ytterligare
5 minuter och tillsätt sedan tomatkross och vatten. Sjud ca 15
minuter och smaka av med salt och peppar.
- Gör fyra hål med stekspaden i grytan och knäck i ett ägg i
varje, sjud ytterligare 8-10 minuter under lock eller tills äggen
är klara.
- Hacka örterna och strö över grytan och servera med bröd
och ris.
middagstips - matkasse.se
middagstips