Shakshuka - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Enkel
Shakshuka

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 g saffran
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 2 förp (à 390 g) krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • peppar
  • 4 ägg
  • 4 portioner ris eller couscous
  • 1 surdegsbaguette
  • 1/2 kruka koriander
  • 1/2 kruka mynta

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs lökhacket i olivoljan i en gryta ca 10 minuter på medelvärme så den blir karamelliserad och gyllenbrun.
  4. Grädda brödet och koka riset enligt anvisningen på förpackningarna.
  5. Dela, kärna ur och skär paprikorna i små tärningar.
  6. Tillsätt paprika, kryddor och socker i lökfräset, fräs ytterligare 5 minuter och tillsätt sedan tomatkross och vatten. Sjud ca 15 minuter och smaka av med salt och peppar.
  7. Gör fyra hål med stekspaden i grytan och knäck i ett ägg i varje, sjud ytterligare 8-10 minuter under lock eller tills äggen är klara.
  8. Hacka örterna och strö över grytan och servera med bröd och ris.
middagstips - matkasse.se
middagstips