Shakshuka med fetaost och färsk oregano - Recept från matkasse.se

50
4
Svårighetsgrad: Enkel
Shakshuka med fetaost och färsk oregano

Shakshuka – äkta matglädje!
Inte bara nyttig mat utan också underbart smakrik med god kryddning.

En asiatisk husmansrätt som man både blir glad av att laga och att se på.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-julbordskasse

Linas Julbordskasse

Du behöver:

  • 1 st gul lök
  • 0.5 förp salladslök
  • 1 förp ciabatta
  • 1 st röd paprika
  • 1 burk kalamonoliver
  • 1 st gul paprika
  • 150 g fetaost
  • 1 st orange paprika
  • 1 förp oregano
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 förp cocktailtomater
  • 4 st ägg
  • 3/4 dl olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1½ tsk spiskummin
  • ½ tsk chili flakes
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Grädda ciabatta enligt anvisning på förpackningen lagom till servering.
  2. Grovhacka gul lök och skär all paprika i grova bitar. Hetta upp 3/4 dl olivolja i en rymlig stekpanna. Stek lök, pressad vitlök och paprika på medelvärme 7-8 min.
  3. Tillsätt paprikapulver, spiskummin, chili flakes, salt, krossade tomater och cocktailtomater. Koka upp och sjud utan lock 35-40 min, eller se tips! Smaka eventuellt av med lite salt.
  4. Gör en fördjupning i såsen och knäck försiktigt ner ett ägg. Gör likadant med resten av äggen. Sjud tills äggen stannat något, 6-7 min.
  5. Strimla salladslök.
  6. Toppa shakshukan med oliver, smulad fetaost, färsk oregano och salladslök. Servera med varmt bröd.
middagstips - matkasse.se
middagstips