Shakshuka med fetaost och färsk oregano - Recept från matkasse.se

50
4
Svårighetsgrad: Enkel
Shakshuka med fetaost och färsk oregano

Shakshuka – äkta matglädje!
Inte bara nyttig mat utan också underbart smakrik med god kryddning.

En asiatisk husmansrätt som man både blir glad av att laga och att se på.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Grytor
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 st gul lök
  • 0.5 förp salladslök
  • 1 förp ciabatta
  • 1 st röd paprika
  • 1 burk kalamonoliver
  • 1 st gul paprika
  • 150 g fetaost
  • 1 st orange paprika
  • 1 förp oregano
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 förp cocktailtomater
  • 4 st ägg
  • 3/4 dl olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1½ tsk spiskummin
  • ½ tsk chili flakes
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Grädda ciabatta enligt anvisning på förpackningen lagom till servering.
  2. Grovhacka gul lök och skär all paprika i grova bitar. Hetta upp 3/4 dl olivolja i en rymlig stekpanna. Stek lök, pressad vitlök och paprika på medelvärme 7-8 min.
  3. Tillsätt paprikapulver, spiskummin, chili flakes, salt, krossade tomater och cocktailtomater. Koka upp och sjud utan lock 35-40 min, eller se tips! Smaka eventuellt av med lite salt.
  4. Gör en fördjupning i såsen och knäck försiktigt ner ett ägg. Gör likadant med resten av äggen. Sjud tills äggen stannat något, 6-7 min.
  5. Strimla salladslök.
  6. Toppa shakshukan med oliver, smulad fetaost, färsk oregano och salladslök. Servera med varmt bröd.
middagstips - matkasse.se
middagstips