Shakshuka med fetaost och färsk oregano - Recept från matkasse.se
50
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Shakshuka med fetaost och färsk oregano
Shakshuka – äkta matglädje!
Inte bara nyttig mat utan också underbart smakrik med god kryddning.
En asiatisk husmansrätt som man både blir glad av att laga och att se på.
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 st gul lök
- 0.5 förp salladslök
- 1 förp ciabatta
- 1 st röd paprika
- 1 burk kalamonoliver
- 1 st gul paprika
- 150 g fetaost
- 1 st orange paprika
- 1 förp oregano
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 förp krossade tomater
- 1 förp cocktailtomater
- 4 st ägg
- 3/4 dl olivolja
- 2 tsk paprikapulver
- 1½ tsk spiskummin
- ½ tsk chili flakes
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Grädda ciabatta enligt anvisning på förpackningen lagom till servering.
- Grovhacka gul lök och skär all paprika i grova bitar. Hetta upp 3/4 dl olivolja i en rymlig stekpanna. Stek lök, pressad vitlök och paprika på medelvärme 7-8 min.
- Tillsätt paprikapulver, spiskummin, chili flakes, salt, krossade tomater och cocktailtomater. Koka upp och sjud utan lock 35-40 min, eller se tips! Smaka eventuellt av med lite salt.
- Gör en fördjupning i såsen och knäck försiktigt ner ett ägg. Gör likadant med resten av äggen. Sjud tills äggen stannat något, 6-7 min.
- Strimla salladslök.
- Toppa shakshukan med oliver, smulad fetaost, färsk oregano och salladslök. Servera med varmt bröd.
middagstips - matkasse.se
middagstips