Sill i tomatsås - Recept från matkasse.se

30
5
Svårighetsgrad: Enkel
Sill i tomatsås

Sill i tomatsås eller egentligen kallad för Sahlén sill. Den görs på matjessill och behöver inte mer än att stå över natten för att vara klar och dragit åt sig alla smaker. Detta är den populäraste sillen på vårt julbord och därför dubblerar vi alltid tomatsåsen och har tredubblat matjessillen.
En hemlagad snabb, enkel och supergod som blir färdig på nolltid.Här i gott sällskap av andra goda hemlagade sillar; senapssill och löksill.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Buffé
Fisk
Giselas recept

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
snabba-sommarkassen

Snabba Sommarkassen

- Snabba och enkla middagar med hög kvalité!
Rabattkod: matkasse.se

Du behöver:

  • 1 burk matjessillfiléer
  • 2 msk gul lök, hackad
  • 2-3 msk dill, hackad
  • Lag:
  • 2 mskättiksprit
  • 2 msk olja
  • 0,75 dl socker
  • 1 dl krossade tomater från burk
  • 0,5 tsk kryddpepparkorn
  • 0,5 tsk svartpepparkorn
  • Gör så här:

    1. Häll av sillspadet och låt filéerna rinna av.
    2. Varva sillbitar med hackad lök och dill.
    3. Blanda ättiksprit, olja, socker, tomatkross och låt stå tills sockret löst sig.
    4. Krossa pepparkornen och blanda i lagen. Slå lagen över sillen. Låt stå över natten (minst) i täckt burk, i kylen.
    5. Vi brukar göra dubbel sats av alla ingredienser utom sill som vi tar 3 ggr, då räcker det gott och väl till fler än 10 pers.
    middagstips - matkasse.se
    middagstips