Snabb Brantevikssill med ägghalva och fröknäcke - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Snabb Brantevikssill med ägghalva och fröknäcke

Kategorier:

Förrätter
Tilltugg/snacks/snittar
Smårätter/tapas
Buffé
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 burk 5-minuterssill
  • 1 dl hackad gul lök
  • 1 dl hackad rödlök
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 tsk krossad kryddpeppar
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 krossat lagerblad
  • 1 tsk flingsalt
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg, kokta
  • fröknäcke

Gör så här:

  1. Lägg sillen i en sil och låt lagen rinna av.
  2. Skala och hacka gul lök och rödlök fint. Hacka dillen. Krossa krydd- och vitpepparkorn, lagerblad i mortel. Blanda lökhack med dill och peppar. Rör i salt och socker.
  3. Varva sill med lök- och kryddblandning i en glasburk. Avsluta med kryddblandning. Ställ burken svalt i 2 dygn.
  4. Lägg äggen i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda i 7 minuter. Skölj äggen i kallt vatten.
  5. Servera sillen på en bit fröknäcke med skivat ägg.
  6. Tips! Det ska inte vara någon lag med i burken. Kryddorna kommer att bilda spad under lagringen. Därför är det viktigt att sillen hinner stå ett par dygn innan du ska sätta fram den på påskbordet.
middagstips - matkasse.se
middagstips