Snabb Brantevikssill med ägghalva och fröknäcke - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Snabb Brantevikssill med ägghalva och fröknäcke

Brantevikssill – ett recept som kommer från den lilla orten Brantevik, som är ett gammalt fiskesamhälle beläget i vackra Österlen i Skåne.
I Skåne finns en sillakademi sedan 20 år tillbaka som består av sillälskare där själva Branteviksreceptet har utsetts till att vara deras paradnummer i ett urval av mer än ett 100-tal sillrätter.

Kategorier:

Förrätter
Tilltugg/snacks/snittar
Smårätter/tapas
Buffé
City Gross
Receptet kommer från City Gross.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 burk 5-minuterssill
  • 1 dl hackad gul lök
  • 1 dl hackad rödlök
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 tsk krossad kryddpeppar
  • 1 tsk krossad vitpeppar
  • 1 krossat lagerblad
  • 1 tsk flingsalt
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg, kokta
  • fröknäcke

Gör så här:

  1. Lägg sillen i en sil och låt lagen rinna av.
  2. Skala och hacka gul lök och rödlök fint. Hacka dillen. Krossa krydd- och vitpepparkorn, lagerblad i mortel. Blanda lökhack med dill och peppar. Rör i salt och socker.
  3. Varva sill med lök- och kryddblandning i en glasburk. Avsluta med kryddblandning. Ställ burken svalt i 2 dygn.
  4. Lägg äggen i en gryta och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda i 7 minuter. Skölj äggen i kallt vatten.
  5. Servera sillen på en bit fröknäcke med skivat ägg.
  6. Tips! Det ska inte vara någon lag med i burken. Kryddorna kommer att bilda spad under lagringen. Därför är det viktigt att sillen hinner stå ett par dygn innan du ska sätta fram den på bordet.
middagstips - matkasse.se
middagstips