Snabbstekt kalvkött med svartbönssallad, ananas och avokado - Recept från matkasse.se

45
3
Svårighetsgrad: Enkel
Snabbstekt kalvkött med svartbönssallad, ananas och avokado

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Nötkött
Sallad
Årstiderna
Receptet kommer från Årstiderna.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 portion svarta bönor (blötlagda)
  • 2 vitlöksklyftor (i tunna skivor)
  • 1 lök (i klyftor)
  • 1 paket kalvkött i skivor
  • 1 avokado (i tärningar)
  • 1 rödlök (i tunna skivor)
  • 1/4-½ ananas (i tärningar)
  • 1 knippe koriander (grovhackad)
  • 1 ask cocktailtomater (i kvartar)
  • 1 grön chili (i tunna skivor)
  • olivolja, havssalt och svartpeppar
  • dijonsenap
  • flytande honung (eller socker)
  • vinäger (t.ex. vitvinsvinäger)

Gör så här:

  1. Häll av blötläggningsvattnet från bönorna. Skölj bönorna och häll dem i en gryta med nytt vatten (det ska täcka bönorna). Koka bönorna mjuka, 30-35 minuter, tillsätt sedan salt och låt bönorna dra i kokvattnet i 5 minuter.
  2. Skölj och gör i ordning grönsakerna.
  3. Gör en dressing av 1 msk dijonsenap, 1 msk flytande honung, 4 msk vinäger och 4 msk olivolja.
  4. Häll av kokvattnet från bönorna och låt dem svalna en aning.
  5. Stek lök och vitlök lätt gyllene och mjukt, 5-6 minuter, på medelvärme i lite olja. Ta sedan upp löken ur stekpannan.
  6. Använd samma stekpanna. Tillsätt lite olja och stek köttet på mycket hög värme, 1-2 minuter totalt. Salta och peppra.
  7. Blanda bönorna med dressing, avokado, rödlök, ananas, koriander, tomater och chili efter smak. Smaka av med salt.
  8. Servering; Blanda den varma löken med köttet och servera genast tillsammans med bönsalladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips