Snabbstekt kalvkött med svartbönssallad, ananas och avokado - Recept från matkasse.se
45
3
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Snabbstekt kalvkött med svartbönssallad, ananas och avokado
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 portion svarta bönor (blötlagda)
- 2 vitlöksklyftor (i tunna skivor)
- 1 lök (i klyftor)
- 1 paket kalvkött i skivor
- 1 avokado (i tärningar)
- 1 rödlök (i tunna skivor)
- 1/4-½ ananas (i tärningar)
- 1 knippe koriander (grovhackad)
- 1 ask cocktailtomater (i kvartar)
- 1 grön chili (i tunna skivor)
- olivolja, havssalt och svartpeppar
- dijonsenap
- flytande honung (eller socker)
- vinäger (t.ex. vitvinsvinäger)
Gör så här:
- Häll av blötläggningsvattnet från bönorna. Skölj bönorna och häll dem i en gryta med nytt vatten (det ska täcka bönorna). Koka bönorna mjuka, 30-35 minuter, tillsätt sedan salt och låt bönorna dra i kokvattnet i 5 minuter.
- Skölj och gör i ordning grönsakerna.
- Gör en dressing av 1 msk dijonsenap, 1 msk flytande honung, 4 msk vinäger och 4 msk olivolja.
- Häll av kokvattnet från bönorna och låt dem svalna en aning.
- Stek lök och vitlök lätt gyllene och mjukt, 5-6 minuter, på medelvärme i lite olja. Ta sedan upp löken ur stekpannan.
- Använd samma stekpanna. Tillsätt lite olja och stek köttet på mycket hög värme, 1-2 minuter totalt. Salta och peppra.
- Blanda bönorna med dressing, avokado, rödlök, ananas, koriander, tomater och chili efter smak. Smaka av med salt.
- Servering; Blanda den varma löken med köttet och servera genast tillsammans med bönsalladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips