Snabbstekt kalvkött med svartbönssallad, ananas och avokado - Recept från matkasse.se

45
3
Svårighetsgrad: Enkel
Snabbstekt kalvkött med svartbönssallad, ananas och avokado

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Nötkött
Sallad
Årstiderna
Receptet kommer från Årstiderna.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 portion svarta bönor (blötlagda)
  • 2 vitlöksklyftor (i tunna skivor)
  • 1 lök (i klyftor)
  • 1 paket kalvkött i skivor
  • 1 avokado (i tärningar)
  • 1 rödlök (i tunna skivor)
  • 1/4-½ ananas (i tärningar)
  • 1 knippe koriander (grovhackad)
  • 1 ask cocktailtomater (i kvartar)
  • 1 grön chili (i tunna skivor)
  • olivolja, havssalt och svartpeppar
  • dijonsenap
  • flytande honung (eller socker)
  • vinäger (t.ex. vitvinsvinäger)

Gör så här:

  1. Häll av blötläggningsvattnet från bönorna. Skölj bönorna och häll dem i en gryta med nytt vatten (det ska täcka bönorna). Koka bönorna mjuka, 30-35 minuter, tillsätt sedan salt och låt bönorna dra i kokvattnet i 5 minuter.
  2. Skölj och gör i ordning grönsakerna.
  3. Gör en dressing av 1 msk dijonsenap, 1 msk flytande honung, 4 msk vinäger och 4 msk olivolja.
  4. Häll av kokvattnet från bönorna och låt dem svalna en aning.
  5. Stek lök och vitlök lätt gyllene och mjukt, 5-6 minuter, på medelvärme i lite olja. Ta sedan upp löken ur stekpannan.
  6. Använd samma stekpanna. Tillsätt lite olja och stek köttet på mycket hög värme, 1-2 minuter totalt. Salta och peppra.
  7. Blanda bönorna med dressing, avokado, rödlök, ananas, koriander, tomater och chili efter smak. Smaka av med salt.
  8. Servering; Blanda den varma löken med köttet och servera genast tillsammans med bönsalladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips