Sommarpizza med grillad sparris

Sommarpizza med grillad sparris

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Pizza på ett fräscht vis!

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Pizza
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Du behöver:

  • 1 st citron
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk hel rosépeppar
  • 1 burk inlagda kronärtskockor
  • 1 knippe sparris
  • 2 st pizzabottnar
  • 2 msk olivolja
  • 2 st päron
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ruccola
  • flingsalt
  • salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen och 2 ugnsplåtar till 225 grader.
  2. Blanda 1 dl crème fraiche med 2 vitlöksklyftor (pressade) och bred på 2 pizzabottnar. Toppa med 1 burk inlagda kronärtskockor (avrunna) och grädda pizzorna samtidigt på de varma plåtarna 12-14 min. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
  3. Skär bort den nedersta, träiga delen på 1 knippe sparris. Stek i en het grillpanna eller stekpanna 2-3 min. Skär sparrisen i cm-tjocka bitar men låt knopparna vara hela.
  4. Krossa 1 msk hel rosépeppar i en mortel (eller med botten på en tung kastrull mot en skärbräda). Finriv skalet från 1 citron och lägg åt sidan. Pressa saften från den använda citronen.
  5. Sallad: klyfta 2 päron och blanda med 3/4 ask ruccola (sköljd), citronsaft, lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
  6. Toppa de nygräddade pizzorna med sparris, citronskal, 1/4 ask ruccola (sköljd), krossad rosépeppar och flingsalt.
  7. Ringla 2 msk olivolja över de färdiga sommarpizzorna och servera med ruccola- och päronsallad.
middagstips