Sommarpizza med grillad sparris - Recept från matkasse.se

40
4
Svårighetsgrad: Medel
Sommarpizza med grillad sparris

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Vegetariskt
Pizza
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
flexitariankasse

Flexitariankasse

Fågel, fisk och gröna goda middagar!

Du behöver:

  • 1 st citron
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk hel rosépeppar
  • 1 burk inlagda kronärtskockor
  • 1 knippe sparris
  • 2 st pizzabottnar
  • 2 msk olivolja
  • 2 st päron
  • 2 st vitlöksklyftor
  • ruccola
  • flingsalt
  • salt

Gör så här:

  1. Värm ugnen och 2 ugnsplåtar till 225 grader.
  2. Blanda 1 dl crème fraiche med 2 vitlöksklyftor (pressade) och bred på 2 pizzabottnar. Toppa med 1 burk inlagda kronärtskockor (avrunna) och grädda pizzorna samtidigt på de varma plåtarna 12-14 min. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
  3. Skär bort den nedersta, träiga delen på 1 knippe sparris. Stek i en het grillpanna eller stekpanna 2-3 min. Skär sparrisen i cm-tjocka bitar men låt knopparna vara hela.
  4. Krossa 1 msk hel rosépeppar i en mortel (eller med botten på en tung kastrull mot en skärbräda). Finriv skalet från 1 citron och lägg åt sidan. Pressa saften från den använda citronen.
  5. Sallad: klyfta 2 päron och blanda med 3/4 ask ruccola (sköljd), citronsaft, lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
  6. Toppa de nygräddade pizzorna med sparris, citronskal, 1/4 ask ruccola (sköljd), krossad rosépeppar och flingsalt.
  7. Ringla 2 msk olivolja över de färdiga sommarpizzorna och servera med ruccola- och päronsallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips