Dela palsternacka och morötter på längden. Klyfta 2 rödlökar och fänkålen. Lägg allt på en ugnsplåt. Blanda med vitlöksklyftor (pressade), honung, olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Fänkåls beurre-blanc: finhacka den andra halvan av fänkålen (ca 150g), schalottenlök och vitlöksklyftorna. Fräs allt i lite smör i en kastrull. Tillsätt vitvinsvinäger, 4 dl vatten och kycklingbuljongen. Låt sjuda 10-15 minuter, eller tills fänkålen är mjuk. Tillsätt smöret och mixa slät med en stavmixer. Smaka av med salt.
Skär laxfilén i 4 bitar. Krydda med 3/4 tsk salt. Sota fisken i en torr stekpanna 1 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form och tillaga klart längst ner i ugnen 5-7 min, eller tills den är klar.
Ta ut de rostade grönsakerna i ugnen. Klyfta tomaterna. Blanda tomat och kronärtskockorna (avrunnen) med grönsakerna. Rosta allt i övre delen av ugnen ytterligare 5-6 min.
Grovhacka bladpersiljan och blanda med de rostade grönsakerna. Servera till sotad lax och fänkåls-beurre blanc.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan