Dela palsternacka och morötter på längden. Klyfta 2 rödlökar och fänkålen. Lägg allt på en ugnsplåt. Blanda med vitlöksklyftor (pressade), honung, olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Fänkåls beurre-blanc: finhacka den andra halvan av fänkålen (ca 150g), schalottenlök och vitlöksklyftorna. Fräs allt i lite smör i en kastrull. Tillsätt vitvinsvinäger, 4 dl vatten och kycklingbuljongen. Låt sjuda 10-15 minuter, eller tills fänkålen är mjuk. Tillsätt smöret och mixa slät med en stavmixer. Smaka av med salt.
Skär laxfilén i 4 bitar. Krydda med 3/4 tsk salt. Sota fisken i en torr stekpanna 1 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form och tillaga klart längst ner i ugnen 5-7 min, eller tills den är klar.
Ta ut de rostade grönsakerna i ugnen. Klyfta tomaterna. Blanda tomat och kronärtskockorna (avrunnen) med grönsakerna. Rosta allt i övre delen av ugnen ytterligare 5-6 min.
Grovhacka bladpersiljan och blanda med de rostade grönsakerna. Servera till sotad lax och fänkåls-beurre blanc.
Kakor är också mat! Som alla andra sidor använder matkasse.se webbplatskakor. Ingen information som kan identifiera dig sparas. Läs mer under länken "kakor" längst ner på sidan
Spara upp till 1549 kr på 6 kassar från HelloFresh och upptäck nya vegetariska mästerverk. Upptäck nya gröna favoriter och spara upp till 1549 kr på 6 matkassar från HelloFresh. HelloFresh Recension