Spaghetti Carbonara - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara – en given middagsräddare som med lite goda tillbehör blir till en festlig måltid.
I detta receptet är klassisk bacon ersatt med kalkonbacon istället och som inte innehåller så mycket fett, men givetvis går det bra med vanligt bacon. Den krämiga såsen blandas med pastan och kalkonbacon och det blir en härlig pastaröra. Som tips kan man gärna tillsätta lite grädde till äggröran också. Nymald svartpeppar över sätter bokstavligen krydda på rätten.

Njut sedan av härligt god pastaröra med goda tillbehör.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 frp bladpersilja
  • 1/2 gurka
  • 2 pkt kalkonbacon (alt. bacon)
  • 70 g riven parmesanost
  • 1 pkt ruccola
  • 1 st silverlök
  • 360 g tagliatelle
  • 2 st tomater
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 4 st äggulor
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka 360 g tagliatelle enligt anvisning på förpackningen (spara 1 dl pastavatten när du häller av till äggblandningen).
  2. Skiva 2 pkt kalkonbacon. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs kalkonbacon och 3 pressade vitlöksklyftor i 4-5 min.
  3. Hacka 1 förp bladpersilja. Vispa ihop 4 st äggulor, 50 g riven parmesan och persiljan i en skål.
  4. Tomat- och ruccolasallad: Skiva 2 tomater, 1 silverlök och 1/2 gurka. Blanda på ett fat med ruccola (väl sköljd). Ringla över en god olivolja och strö över lite salt.
  5. Blanda bacon, äggblandningen och 1 dl vatten från pastakoket med pastan i kastrullen. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  6. Toppa carbonara med 20 g riven parmesanost. Servera med tomat- och ruccolasallad.
middagstips - matkasse.se
middagstips