Spaghetti carbonara kantarell - Recept från matkasse.se

20
4
Svårighetsgrad: Enkel
Spaghetti carbonara kantarell

Spaghetti carbonara kantarell – lättlagat, enkelt och himmelskt gott med en redan god rätt som sedan toppats med kantareller. Det blir inte bättre. Jag vispar alltid samman äggulor med grädde och häller sedan över pastan. Den ska alltså inte koka med.
Bacon och pasta finns alltid hemma och efter en bra svampsäsong ligger det ett gäng kantareller i frysen.
Skåpmat som blir festmat tillsammans.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Pasta
Svamp

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
snabba-kassen

Snabba kassen

Smarta genvägar och goda middagar!
Rabattkod: matkasse.se

Du behöver:

  • 400 g spagetti eller tagliatelle
  • 1 bacon, (140 g)
  • 1 gul lök
  • 300 g kantareller
  • 100 g ärter, frysta
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl bladpersilja, strimlad

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla baconet. Skala och hacka löken. Ansa och skär kantarellerna i mindre bitar om de är stora.
  3. Vispa äggen lätt i en skål och tillsätt sedan vispgrädden, salt och grovt malen svartpeppar.
  4. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Stek lök och svamp i ca 5 min. Blanda i ärterna och krydda med salt och peppar.
  6. Låt pastan rinna av och blanda med bacon och svampfräs och ägg- och gräddblandningen över.
  7. Strö över persiljan.
middagstips - matkasse.se
middagstips