Spaghetti med musslor och rostade tomater - Recept från matkasse.se
30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Spaghetti med musslor och rostade tomater
Spaghetti med musslor i kombination med rostade tomater med vitlök, chili och olivolja. Ingredienser tillsammans som bildar ljuvliga smaker. Att sedan blanda allt tillsammans i en gryta är befriande matlagning och detta var en rätt i en matkasse som fick hänga med ombord. Vilken härlig seglargryta med full pott i smaken och helt i enlighet med servering ombord av båtmiddagar. Mat serveras med fördel tillsammans i en gryta!
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- 1 ask cocktailtomater
- 1 st röd chili
- ½ förp timjan
- 1 förp musslor
- 180 g spaghetti
- ½ förp salladslök
- 1 tsk olivolja
- 2 klyfta vitlök
- 1 krm socker
- ½ tsk salt
- svartpeppar
- flingsalt
- svartpeppar
- 1 msk olivolja
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Halvera tomater. Lägg i en liten smord
ugnsform. Blanda med lite olivolja, socker,
salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i
ugnen 15-20 min.
- Koka upp saltat vatten till pastakoket.
- Finhacka chili, vitlök och timjan. Häll av
musslor. Strimla salladslök.
- Koka spaghetti enligt anvisning på
förpackningen.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs vitlök
och chili på medelhög värme 2-3 min.
- Vänd ner rostade tomater, musslor, hackad
timjan, salladslök och avrunnen pasta. Smaka
av med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
- Servera direkt.
middagstips - matkasse.se
middagstips