Spaghetti med rostade tomater och parmesanost - Recept från matkasse.se

35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Spaghetti med rostade tomater och parmesanost

Kategorier:

Pasta
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • Färsk Bladpersilja
  • Körsbärstomater
  • Krutonger
  • Parmesanost
  • Rödlök
  • Spaghetti
  • Svarta Bönor
  • Vitlöksklyftor
  • Zucchini
  • Chili Flakes
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Koka även upp lättsaltat vatten till pastakoket.
  2. Klyfta 1 rödlök och skär 1/2 zucchini i grova bitar. Lägg lök, zucchini, 500 g körsbärstomater och 4 vitlöksklyftor (hela) i en smord ugnsform. Strö över 1 tsk salt. Ringla över olivolja och tillaga i övre delen av ugnen 20-25 min.
  3. Grovriv 125 g parmesanost och ställ åt sidan.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs 1 burk svarta bönor (sköljda och avrunna) 2-3 min. Tillsätt 1 vitlöksklyfta (pressad) och lite chili flakes. Fräs i ytterligare 2 min.
  5. Koka 360 g spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  6. Ta upp de rostade vitlöksklyftorna från ugnsgrönsakerna och mosa med en sked. Vänd tillbaka vitlöksmoset i ugnsformen med grönsakerna och blanda ordentligt.
  7. Blanda nykokt spaghetti med ugnsgrönsakerna. Ringla över 3 msk olivolja och toppa med 1/2 förp färsk bladpersilja, 1/2 förp krutonger och parmesanost.
  8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
middagstips - matkasse.se
middagstips