Spaghetti med rostade tomater och parmesanost - Recept från matkasse.se
35
4
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Spaghetti med rostade tomater och parmesanost
Familjekasse
- fritt val av goda middagar!
Du behöver:
- Färsk Bladpersilja
- Körsbärstomater
- Krutonger
- Parmesanost
- Rödlök
- Spaghetti
- Svarta Bönor
- Vitlöksklyftor
- Zucchini
- Chili Flakes
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader. Koka även upp lättsaltat vatten till pastakoket.
- Klyfta 1 rödlök och skär 1/2 zucchini i grova bitar. Lägg lök, zucchini, 500 g körsbärstomater och 4 vitlöksklyftor (hela) i en smord ugnsform. Strö över 1 tsk salt. Ringla över olivolja och tillaga i övre delen av ugnen 20-25 min.
- Grovriv 125 g parmesanost och ställ åt sidan.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs 1 burk svarta bönor (sköljda och avrunna) 2-3 min. Tillsätt 1 vitlöksklyfta (pressad) och lite chili flakes. Fräs i ytterligare 2 min.
- Koka 360 g spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Ta upp de rostade vitlöksklyftorna från ugnsgrönsakerna och mosa med en sked. Vänd tillbaka vitlöksmoset i ugnsformen med grönsakerna och blanda ordentligt.
- Blanda nykokt spaghetti med ugnsgrönsakerna. Ringla över 3 msk olivolja och toppa med 1/2 förp färsk bladpersilja, 1/2 förp krutonger och parmesanost.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
middagstips - matkasse.se
middagstips