Stekt kolja med citron och pepparotssmör - Recept från matkasse.se
30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Foto: Gisela Lindh
Stekt kolja med citron och pepparotssmör
Receptet kommer från
ICA.
Du behöver:
- 450 g potatis, gärna cecile
- 1 msk riven pepparot
- 1/2 citron
- 1/2 gurka
- 2 salladslökar
- 1 ask färsk dill
- 1 hjärtsallad
- ca 400 g koljafilé
- 50 g smör
- salt och peppar
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Skala och riv pepparoten.
- Skala och tärna gurkan.Skär salladslöken i tunna skivor. Plocka och hacka dillen. Ansa salladen och skär i bitar.
- Stek koljan i lite av smöret i en stekpanna. Salta och peppra.
- Smält resten av smöret och låt det sjuda tills det blir lite nötigt i tonen. Vänd ner pepparot och citronskal.
- Blanda gurka, salladslök, dill och sallad. Blanda med lite citronsaft, salt och peppar.
- Servera koljan med potatisen, salladen och citronsmöret.
middagstips - matkasse.se
middagstips