Stekt kolja med citron och pepparotssmör - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Stekt kolja med citron och pepparotssmör

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
ICA
Receptet kommer från ICA.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 450 g potatis, gärna cecile
  • 1 msk riven pepparot
  • 1/2 citron
  • 1/2 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 ask färsk dill
  • 1 hjärtsallad
  • ca 400 g koljafilé
  • 50 g smör
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka potatisen.
  2. Skala och riv pepparoten.
  3. Skala och tärna gurkan.Skär salladslöken i tunna skivor. Plocka och hacka dillen. Ansa salladen och skär i bitar.
  4. Stek koljan i lite av smöret i en stekpanna. Salta och peppra.
  5. Smält resten av smöret och låt det sjuda tills det blir lite nötigt i tonen. Vänd ner pepparot och citronskal.
  6. Blanda gurka, salladslök, dill och sallad. Blanda med lite citronsaft, salt och peppar.
  7. Servera koljan med potatisen, salladen och citronsmöret.
middagstips - matkasse.se
middagstips