Stekt kycklingfilé med tomatsås och pasta - Recept från matkasse.se

30
2
Svårighetsgrad: Enkel
Stekt kycklingfilé med tomatsås och pasta

Stekt kyckling i tomatsås med pasta – en enkel, god och smakrik rätt att laga på 30 minuter. Tomatsåsen är underbart mustig och god och fungerar lika bra som enda tillbehör till pastan om man vill äta helt vegetariskt.

Fina ingredienser och receptet kommer från Linas flexitariska kasse.

Kategorier:

Kyckling
Pasta
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Linas Matkasse

Ta del av unika erbjudanden!
enkelt-och-lattlagat

Enkelt och lättlagat

- välj fritt bland 30 olika middagar!

Du behöver:

    Tomatsås
  • 150 g morötter
  • 1 gul lök
  • olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 tsk socker
  • ½ msk oregano
  • 1 msk balsamvinäger
  • ¾ dl vispgräddeli>
  • salt
  • svartpeppar
  • Kyckling
  • 300 g kycklingfilésalt
  • torkad oregano
  • tagliatelle
  • ruccola

Gör så här:

  1. Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket.
  2. Skala morötter. Tärna morötter och hacka löken.
  3. Tomatsås: Hetta upp lite olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs morötter, lök och pressad vitlök ca 3 min. Rör ner krossade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, socker, torkad oregano. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna.
  4. Stek kycklingen i 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C.)
  5. Mixa tomatsåsen med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt vispgrädde och låt koka upp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera stekt kycklingfilé med krämig tomatsås och nykokt tagliatelle. Toppa med ruccola.
middagstips - matkasse.se
middagstips