Stekt torsk med rostad morotskräm - Recept från matkasse.se

35
2
Svårighetsgrad: Enkel
Stekt torsk med rostad morotskräm

Stekt torsk med rostad morotskräm – blev en härlig middag på en vanlig måndag med en matkasse som levereras på söndagar. Färsk fisk ska tillagas så snabbt som möjligt både för bästa smak och för hållbarheten. Med små smarta knep och en ugn så går det snabbt att laga middagen som sköter sig själv så man kan fokusera på att steka fisken varsamt. Den rostade morotskrämen till var underbart god och är en bra variant på rostade morötter att servera även till andra rätter.

Recept och fina råvaror kommer från Linas matkasse och valfria middagar; Enkelt och Lättlagat.

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Fisk
Linas Matkasse
Receptet kommer från Linas Matkasse.

"Månadens kasse" från  logga för Middagsfrid

Ta del av unika erbjudanden!
stora

Originalkassen

- En komplett matkasse för hela veckan!

Du behöver:

  • 450 g potatis
  • 1/2 frp ruccola
  • 1 st fänkål
  • 300 g torskfilé
  • 150 g morötter
  • 1 st rödlök
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1/2 tsk torkad dragon
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225° (varmluft) eller 250° (vanlig).
  2. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  3. Rostade grönsaker: Klyfta fänkål. Skala och skär morötter i mindre bitar och klyfta rödlök. Lägg allt på var sin sida av en ugnsplåt med bakplåtspapper (alt. väl smord plåt). Ringla olivolja och strö salt över fänkål, morot och lök. Ringla honung över fänkålen. Rosta högt upp i ugnen 15-18 min.
  4. Stekt torsk: Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Häl ströbröd på en tallrik och vänd runt fisken. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek fisken 2-3 min per sida, tills den är klar.
  5. Rostad morotskräm: Lägg rostad morot och lök i en mixerbunke. Tillsätt smör, olivolja, torkad dragon, vitvinsvinäger och vatten. Mixa till en kräm. Smaka av med salt och och nymald svartpeppar.
  6. Lägg ruccola och rostad fänkål på ett fat.
  7. Servera torskfilé med fänkål, ruccola, rostad morotskräm och kokt potatis.
middagstips - matkasse.se
middagstips