Stor biff i gräddsås med rostad spetskål - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel och snabb
Stor biff i gräddsås med rostad spetskål

Kategorier:

Vardagsmiddag
Huvudrätter
Färs
Biffar
Middagsfrid
Receptet kommer från Middagsfrid.

Månadens kasse

linas-presentkort

Linas Presentkort

Du behöver:

  • 1 kg potatis
  • 1 spetskål (400 g)
  • 2 msk olivolja
  • ca 500 g kalkonfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk smör
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 zucchini
  • 300 g tomater (3–4 st)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk honung

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Koka 1 kg potatis.
  2. Spetskål (ugnsplåt + bakplåtspapper): Skär 1 spetskål (400 g) i 8 klyftor. Lägg på plåten och ringla över 1 msk olivolja och 2 krm salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Biff (bunke + stekpanna): Blanda ca 500 g kalkonfärs, 1 ägg, 1 tsk timjan, 1 tsk salt och 2 krm svart-peppar till en jämn färssmet i bunken. Smält 1 msk smör i pannan. Lägg färssmeten i pannan och tryck ut till en stor biff. Stek på medelhög värme i 4 min. Dela biffen i 4 ”tårtbitar”, vänd dem och stek ytterligare 1 min.
  4. Tillsätt 3 dl gräddmjölk, 1 tsk kinesisk soja, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i pannan. Låt biffen puttra i såsen på medelhög värme ca 8 min.
  5. Sallad (skål): Skär 1 zucchini och 300 g tomater(3–4 st) i tunna halvmånar. Blanda med 1 msk olivolja, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 tsk honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
  6. Servera biffen i såsen med potatisen, spetskålen och salladen.
middagstips - matkasse.se
middagstips