Surfburger med BBQ-sås - Recept från matkasse.se

25
4
Svårighetsgrad: Enkel
Surfburger med BBQ-sås

Surfburgare är bara en variant av vanlig hamburgare genom lite annorlunda tillbehör och farmförallt med den hemlagade BBQ-såsen – supergod! På ett par minuter svänger man lätt ihop sin egen BBQ-sås som lyfter hela burgaren. Avokado och matyoghurt till gör det till en fräsch variant av den klassiska burgaren.

Detta är en snabblagad middag som tar max en halvtimma med en härligt god BBQ-sås.

Du behöver:

  • 1 avokado
  • 2 bakpotatisar
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 lime
  • 2 dl matyoghurt
  • 500 g nötfärs
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 msk honung
  • 1 msk japansk soya
  • 3 msk ketchup
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • sambal oelek
  • spiskummin
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 250°.
  2. Läs igenom receptet och ta fram allt ingredienser och redskp du behöver.
  3. Klyfta 2 bakpotatisar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja o 1 tsk salt. Tillaga högt uppe i ugnen 20-25 min.
  4. BBQ-sås: Blanda 3 msk ketchup, 1 msk rödvinsviäger, 1 msk japansk soya, 1 msk honung, 1 tsk spiskummin, 1 tsk sambal oelek, 1 vitlöksklyfta (pressad) och nymald svartpeppar i en liten bunke.
  5. Forma 500 g nötfärs till 4 st burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek burgarna 5-6 min per sida, tills de är genomstekta (innertemp 72°). krydda med 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Avokadosallad: Skiva 2 tomater, 1 rödlök och 1 avokado. Lägg på en tallrik. Krydda med 1 krm salt och finrivet skal och pressad saft från 1 lime.
  7. Pensla burgarna med BBQ-sås. Fyll 4 hamburgerbröd med 2 dl matyoghurt, burgare och avokadosallad. Servera med rostade potatisklyftor.
middagstips - matkasse.se
middagstips